Välkommen till ACT *-inspirerad utbildning för dig som upprättar rehabiliteringsplaner torsdagen den 9 oktober 2025 på Elite Hotel i Jönköping
ACT, Acceptance and Commitment Therapy, är en terapiform som har sitt ursprung i traditionell beteendeterapi och kognitiv beteendeterapi..
ACT är en transdiagnostisk terapi och kan därmed användas vid flera olika tillstånd. Det finns god evidens för ACT vid kronisk smärta, stress, ångesttillstånd, depression.
ACT går ut på att klient/patient lär sig att inte undvika eller kämpa emot sina egna tankar, känslor och inre upplevelser, utan istället acceptera och ge plats för dem och inte låta dem vara hindrande från att leva ett meningsfullt liv.
Syfte och mål
Syftet med kursen är att ge kursdeltagarna fördjupade kunskaper och praktiska verktyg för att stödja klienter/patienter i att formulera egna mål och skapa individanpassade rehabiliteringsplaner. Kursen syftar också till att stärka kursdeltagarnas kompetens i personcentrerad målformulering genom erfarenhetsutbyte och praktisk träning.
Genom att använda ett ACT-inspirerat baserat förhållningssätt får kursdeltagarna strategier för att hjälpa klienter/patienter att hantera tankar och känslor på ett sätt som främjar egenansvar, välmående och hälsa.
Innehåll
- Introduktion till personcentrerad målformulering och rehabiliteringsplanering
- Verktyg och metoder för att stödja klienter/patienter i att formulera egna mål
- Praktisk träning i att skapa individanpassade rehabiliteringsplaner
- Erfarenhetsutbyte och reflektion kring utmaningar och möjligheter i målformulering
- Genomgång av Acceptance and Commitment Therapy (ACT) som förhållningssätt
- Hur ACT kan användas för att stärka klientens/patientens egenansvar och delaktighet
- Workshop med övningar och diskussioner under ledning av Åsa Dufmats från Psykologpartners
Utbildare
Åsa Dufmats är specialist i psykologisk behandling och psykoterapi. Hon är en erfaren kliniker och handledare inom diverse verksamheter såsom socialtjänst, specialistvård och primärvård i metod-, process- och ärendehandledning. Hon föreläser på Psykologpartners om beteendemedicin, smärta, affekter samt ångest och exponering
Tid och plats
Torsdag den 9 oktober 2025 kl 09:00-16:00
Utbildningen genomförs på Elite Stora hotellet i Jönköping. Dagen startar med frukostfika kl 08:30
Målgrupp
Professioner inom kommun och Region i Jönköping län som i sitt dagliga arbete upprättar rehabiliteringsplaner tillsammans med klient/patient
Avgift
Avgiften är 2 350 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddags- och eftermiddagsfika och lunch. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.
Anmälan
Du anmäler dig senast onsdagen den 27 augusti 2025. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse när du anmäler dig till den e-postadressen du angett i anmälan samt ytterligare en bekräftelse ca 4 vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.
Vi tar inte emot några avanmälningar, men du kan själv avanmäla dig i systemet fram till sista anmälningsdatum. Du loggar in där du ursprungligen anmälde dig och väljer länkmenyn till vänster. Gå till 'Personligt' och 'Anmälningar' för att få en översikt över dina aktiviteter. Genom att klicka på en aktivitet kan du avanmäla dig
Dokumentation i pappersform i samband med våra kurser och konferenser kommer inte att kopieras upp och delas ut på plats. Eventuell kursdokumentation kommer att mejlas ut. Detta är ett led att minska pappersanvändningen och bli mer miljövänliga.
Praktisk information
Kontakta Ulrika Pohl på telefon 072-519 45 02 eller e-post ulrika.pohl@rjl.se