Välkommen till två dagars utbildningen " Grundutbildning i traumamedveten omsorg, TMO" med start tisdagen den 3 juni på Elite Stora Hotellet i Jönköping
Traumamedveten omsorg är ett forskningsbaserat förhållningssätt som ger kunskap och färdigheter för viktiga vuxna som i sin vardag möter barn och ungdomar som bär på erfarenheter av svåra och påfrestande händelser.
Fokus i Traumamedveten omsorg är skapandet av den läkande vardagsmiljön som ligger till grund för återhämtning för utsatta barn och unga.
Syfte
Rädda Barnens grundutbildning i Traumamedveten omsorg, TMO, ger viktiga vuxna en grundläggande kunskap om trauma och hur de kan förstå och svara på utsatta barns och ungas behov på ett sätt som skapar upplevd trygghet, positiva relationer och goda copingstrategier. Detta leder till en vardagsmiljö som främjar läkning och återhämtning för barn och unga med erfarenhet av svåra påfrestningar och trauma.
Ur innehållet
Utbildningen i TMO ger en teoretisk grund i traumaförståelse, såsom kunskap om hur ett barns hjärna, hälsa och utveckling påverkas av trauma. Utbildningen fokuserar även på de beteendemässiga och emotionella svårigheter som barn och unga som utsatts för trauma och svåra påfrestningar kan få. Kunskapen om TMO fördjupas och tillämpas praktiskt genom övningar, gemensamma reflektioner och gruppdiskussioner.
Utbildare
Tanja Zyto är utbildad socionom med psykoterapeutisk utbildning (steg 1) i barn och ungdom från Ericastiftelsen. Hon har mer än 20 års erfarenhet av arbete med barn och familjer i socialtjänst, skola och familjebehandling . Tanja har lång erfarenhet av att arbeta med familjer som är drabbade av beroende och den anhörigproblematik som kommer med det. Tanja har en gedigen erfarenhet av att arbeta med föräldrar i konflikt och har handlett flera familjehem över tid för att minska risken för sammanbrott. Tanja har läst sexologi och har arbetat med par i familjerådgivning. I dag arbetar Tanja heltid som utbildare på Rädda barnen med TMO.
Sara Malmvall är utbildad socionom med psykoterapeutisk utbildning med KBT-inriktning (steg 1).Hon har 20 års erfarenhet av arbete med barn och unga i utsatthet. Hon har bland annat arbetat inom civilsamhället (Fryshuset och Stadsmissionen) med öppna mötesplatser, gruppverksamhet och enskild behandling. Under åren på Fryshuset var Sara verksamhetsansvarig för United Sisters. Sara har också arbetat som kurator inom regionen och kommun som leg. hälso-sjukvårdskurator på ungdomsmottagningar i Göteborg.
Tid och plats
Tisdagen den 3 juni 2025 kl 10.00-16.00
Utbildningen genomförs på Elite Stora hotellet i Jönköping. Dagen startar med frukostfika kl. 09.30.
Onsdagen den 4 juni 2025 kl 09:00-15:30
Utbildningen genomförs på Elite Stora hotellet i Jönköping. Dagen startar med frukostfika kl. 08.30.
Målgrupp
Kommunanställda och regionanställda inom Jönköpings län som i sin vardag möter barn och unga med erfarenhet av traumatiska upplevelser och som utsatts för olika former av svåra påfrestningar.
Avgift
Avgiften är 4 180 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddags- och eftermiddagsfika och lunch samtliga kursdagar. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.
Anmälan
Du anmäler dig senast fredag den 4 april 2025. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Vid anmälan får du en bekräftelse via e-post att du är registrerad på kursen. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.
Vi tar inte emot några avanmälningar, men du kan själv avanmäla dig i systemet fram till sista anmälningsdatum. Du loggar in där du ursprungligen anmälde dig och väljer länkmenyn till vänster. Gå till 'Personligt' och 'Anmälningar' för att få en översikt över dina aktiviteter. Genom att klicka på en aktivitet kan du avanmäla dig
Information
För mer information, kontakta
Ulrika Pohl på telefon 072-519 45 02 eller e-post ulrika.pohl@rjl.se