Få kunskap om npf-diagnoser och skapa en inkluderande arbetsmiljö där alla kan trivas och prestera, oavsett NPF-diagnos eller inte.
En arbetsplats där alla trivs – om adhd, autism och andra npf-diagnoser på jobbet
Jobbar du på en arbetsplats där alla trivs? Trivs du?
En del medarbetare och chefer berättar om skav. Det kan handla om en kollega som har svårt att samarbeta, lätt hamnar i konflikter, ofta avbryter eller har svårt att passa tider. När det händer gång på gång — trots att både du och andra har sagt till — väcks frustration och irritation.
Känner du igen dig?
Många gånger finns dolda utmaningar bakom kollegans beteenden som beror på adhd, autism eller andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf). Men när kunskap om npf saknas, skapas missförstånd som över tid leder till allt värre skav.
Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (npf) och få verktyg att både hantera utmaningar och tillvarata möjligheter med npf på jobbet. Resultatet blir ökad förståelse för varandra samt ökad trivsel och arbetsglädje.
Utbildningen varvar föreläsning med exempel, övningar samt gemensamma reflektioner för att du ska få med dig så mycket kunskap, insikter och konkreta verktyg som möjligt att använda i din arbetsvardag.
Innehåll
Utbildningen ger dig kunskap, exempel och verktyg som gör dig:
- Kunnig om npf så du känner igen kärnsymptomen och inte misstolkar dem.
- Medveten om ditt egna förhållningssätt i utmanande situationer. Det gör större skillnad både för dig och för din kollega än du kanske anar.
- Stödjande genom att våga fråga samt bidra till en trygg och tillåtande kultur där alla får och vågar vara som man är.
- Förutsägbar vilket skapar trygghet, tydlighet och förutsättning för kollegor att göra ett bra jobb. Helt nödvändigt för några och bra för alla.
Syfte
Utbildningen syftar till att ge dig kunskap, insikter och verktyg att både hantera utmaningar och tillvarata möjligheter med npf på jobbet. Resultatet blir ökad förståelse för varandra samt ökad trivsel och arbetsglädje.
Ett hållbart och inkluderande arbetsliv också för medarbetare med npf är gynnsamt för alla. För kollegor, chefer, hela organisationen och dem ni finns till för.
Målgrupp
Medarbetare och chefer som vill lära sig mer om npf på jobbet och bidra till en arbetsplats där alla trivs.
Utbildare
Ansvarig för utbildningen är Boel Olin som är diplomerad kognitiv NPF-coach, föreläsare, utbildare och driver Bredvid NPF-coach.
Boel har 20 års erfarenhet av att leva med npf i familjen. Tidigare arbetslivserfarenheter omfattar över 15 år inom IT (bland annat som systemutvecklare, lösningsarkitekt och IT-konsult) och över 10 år som verksamhetsutvecklare och verksamhetsarkitekt. Hennes förmåga att föreläsa, utbilda och genomföra workshops är något som uppskattas av många.
Boel har föreläst och utbildat om npf på jobbet bland annat för medarbetare och chefer inom Eksjö och Värnamo kommun.
"Min inspiration och drivkraft är mina två barn som båda har flera npf-diagnoser och relaterade tillstånd. Jag vet av egen erfarenhet hur kämpig, utmanande och utmattande vardagen kan vara. Men jag har också fått uppleva när det vänder. Det vill jag dela vidare till dig som vill få vardagen med npf att fungera — hemma, på jobbet eller på fritiden." / Boel Olin
Tid och plats
Torsdag den 10 oktober kl 08:30-12:00
Kommunal Utveckling, Vallgatan 8 Jönköping. Vån 5 Lokal Livswerket.
Vi bjuder på frukostfralla med fika under denna förmiddag.
Avgift
Avgiften är 1 850 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.
Anmälan
Du anmäler dig senast tisdag den 10 september 2024. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Vid anmälan får du en bekräftelse via e-post att du är registrerad på kursen.
Antal deltagare är begränsat till 20 stycken.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.
Vi tar inte emot några avanmälningar, men du kan själv avanmäla dig i systemet fram till sista anmälningsdatum. Du loggar in där du ursprungligen anmälde dig och väljer länkmenyn till vänster. Gå till 'Personligt' och 'Anmälningar' för att få en översikt över dina aktiviteter. Genom att klicka på en aktivitet kan du avanmäla dig
Har du frågor?
För mer praktisk information, kontakta
Ulrika Pohl på telefon 072-519 45 02 eller e-post ulrika.pohl@rjl.se