En förälder blir till – ett verktyg för jämlikt föräldraskap genom utbildning och reflektion

Välkommen att under hösten 2024 delta i catch up utbildning i En förälder bli till. Denna omgång är till för dig som jobbar på familjecentral och som inte gått utbildningen tidigare.

Verktyget är framtaget av Västra Götalandsregionen där nära 800 medarbetare på BVC och familjecentraler fått utbildning och tid för reflektion kring fyra områden:

  • Jämställt föräldraskap

  • Stjärnfamiljer

  • Kulturell medvetenhet

  • Psykisk hälsa.

Materialet baseras på forskning, inspirationsexempel och reflektionsfrågor, där tanken är att skapa diskussioner och förbättringar i sin verksamhet utifrån familjernas behov.

En förälder blir till handlar om att stärka er på familjecentralerna och att alla familjer ska känna sig välkomna och trygga när de besöker verksamheten oavsett bakgrund.
Syftet är att eftersträva mer jämlikt och jämställt föräldraskap utifrån ett normmedvetet förhållningsätt, där bemötande är en viktig del. Verktyget ger ett stöd i arbetet och främjar samverkan mellan olika professioner på familjecentralen.

Vi träffas vid två tillfällen:

3 oktober kl. 8.30 – 16.00 - går igenom verktygets innehåll och hur man ska använda materialet steg för steg. Vi börjar fokusera på temana Normmedvetenhet och Jämställt föräldraskap, stjärnfamiljer och kulturell medvetenhet. Deltagarna har till uppgift att inventera vad som gjorts i aktuella ämnen på sin familjecentral till detta tillfälle.

4 december kl. 8.30 – 16.00 - Vi inspireras av varandra. Tema Psykisk hälsa och Förstå familjen. Deltagarna har till uppgift att inventera vad som gjorts i aktuella ämnen på sin familjecentral till detta tillfälle.

Det mesta av arbetet kommer att göras på hemmaplan. Tips är därför att redan nu boka av tid i kalendern för eget arbete!

Vi bjuder på för och eftermiddags fika och lunch. För mer information konakta Martina Larsson, Kommunal utveckling.




Tillfällen

   
   

Titel: En förälder blir till träff 1
Startdatum:
Slutdatum:
2024-10-03 08:30
2024-10-03 16:00
Ort: Jönköping
Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum
Lediga platser: 57
Sista anmälningsdag: 2024-09-19
Titel: En förälder blir till träff 2
Startdatum:
Slutdatum:
2024-12-04 08:30
2024-12-04 16:00
Ort: Jönköping
Plats: Rosensalen, Rosenlunds Vårdcentrum
Lediga platser: 57
Sista anmälningsdag: 2024-09-19