Säkerhetsskyddad upphandling och säkerhetsskyddsavtal

 

Varmt välkommen till en utbildning  i säkerhetsskyddsavtal och säkerhetsskyddad upphandling enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585)  onsdagen den 9 oktober på Elite i Jönköping

Målet med utbildningen är att ge kursdeltagarna förståelse för säkerhetsskyddslagstiftningens krav vid exponering av säkerhetskänslig verksamhet vid upphandling och praktiska färdigheter i att genomföra processen inför och under ett säkerhetsskyddsavtal. 

Programinnehåll

  • Under utbildningen behandlas bland annat följande områden:
  • Omvärldsanalys och hotbild
  •  Säkerhetsskyddslagstiftningen och centrala begrepp
  •  När ska ett säkerhetsskyddsavtal ingås? - Lagstiftning - Nivåer - Säkerhetsskyddsöverenskommelse
  •  Den praktiska processen för säkerhetsskyddsavtal • Särskild säkerhetsskyddsbedömning, lämplighetsprövning och samråd
  •  Säkerhetsskyddsavtal under upphandlingsprocessen
  • Verksamhetsutövarens skyldigheter före och under förfarandet • Säkerhetsskyddsavtalets innehåll
  •  Samverkan och samarbete mellan verksamhetsutövare
  •  Utländska leverantörer och GS

Utbildare

Malin Arentoft är senior jurist med specialistkompetens inom säkerhetsskyddslagstiftningen och ett stort intresser för utbildning.

Malin har bakom sig 17 års tjänstgöring som åklagare med expertis inom antikorruption och grov brottslighet och har dessutom mångårig erfarenhet som utbildare i bl.a. förhörsteknik. Malin har arbetat med säkerhetsskydd sedan 2019, då i rollen som expert vid Advokatfirman Vinge. 

John Arentoft har mångårig erfarenhet av strategiskt och operativt säkerhetsskyddsarbete och är diplomerad säkerhetsskyddschef.

John har tidigare varit säkerhetschef på Sveriges riksdag och har över 20 års erfarenhet från polisyrket inom Polismyndigheten och Säkerhetspolisen. John har även arbetat som säkerhetsskyddsspecialist på PwC och som säkerhetsskyddsstrateg och biträdande säkerhetsskyddschef för Region Stockholm

Målgrupp

Upphandlare med erfarenhet av upphandlingsarbete och har liten eller ingen erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling samt även beställare eller andra som medverkar i säkerhetsskyddade upphandlingar

Tid och plats

Onsdagen den 9 oktober 2024 kl 09.00-16.30

Utbildningen hålls på Elite Stora hotellet i Jönköping. Fika serveras från klockan 8.30.

Avgift

Avgiften är 3 900 kr(exkl. moms) I avgifen ingår frömiddagsfika, lunch samt eftermiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast måndag den 9 september 2024. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post när du anmäler dig. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi tar inte emot några avanmälningar via e-post. Du kan själv avanmäla dig i systemet fram till sista anmälningsdatum. Du loggar in där du ursprungligen anmälde dig och väljer länkmenyn till vänster. Gå till 'Personligt' och 'Anmälningar' för att få en översikt över dina aktiviteter. Genom att klicka på en aktivitet kan du avanmäla dig

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Har du frågor?

Kontakta Ulrika Pohl på e-post ulrika.pohl@rjl.se eller telefon 072 519 45 02.

 


Tillfällen

   
   

Titel: Säkerhetsskyddad upphandling Dag 1/1
Startdatum:
Slutdatum:
2024-10-09 09:00
2024-10-09 16:30
Ort: Jönköping
Plats: Elite Stora Hotellet
Ansvarig: Ulrika Pohl
Lediga platser: 24
Sista anmälningsdag: 2024-09-09