Grafisk alternativ kompletterande kommunikation – GAKK

En kurs i hur du använder bilder och symboler i ditt dagliga arbete för att underlätta kommunikationen för personer med kommunikationssvårigheter.

I grafisk alternativ och kompletterande kommunikation (GAKK) används föremål, bilder, symboler och it för att underlätta och utveckla kommunikation och språk. Utbildningen är likt en praktisk verkstad i GAKK, där du får pröva och lära känna olika arbetssätt, metoder, hjälpmedel och verktyg.

Bakgrund

Landets samtliga regioner får nationell kritik för att de inte uppfyller FN-konventionen om allas rätt till att kommunicera. Det vi som profession behöver göra är att ändra våra arbetssätt genom att komplettera vår kommunikation. Vi behöver använda hjälpmedel och verktyg som underlättar för våra målgrupper i mötet med professionen.

Mål med utbildningen

Utbildningen ger dig inspiration till att direkt börja använda något av verktygen på din arbetsplats. Förhoppningen är också att du blir en inspiratör på hemmaplan och får fler kollegor att börja använda GAKK.

Målgrupp

Denna utbildning passar dig som i ditt arbete träffar personer som är i behov av att använda och kommunicera med bilder eller annat symbolstöd.

Material

Ta med dig eget anteckningsmaterial.

Kursledare

Evelina Linder, Sofi Nohammar, Maud Almqvist alla med många års erfarenhet inom verksamhetsfältet och specialintresse och kunskap inom AKK.

Tid och plats

Tisdagen den 18 april 2023 klockan 08.30–12.00 Kommunal utveckling, Vallgatan 8, Jönköping.

Avgift

Avgiften är 500 kronor (exkl. moms) och inkluderar förmiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast torsdagen den 6 april 2023. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka en vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Information

För frågor på innehåll och upplägg, kontakta Ingalill Hafström på telefon 072-525 84 01, inga-lill.hafstrom@rjl.se

Frågor om anmälan och bokning kontakta Fredrik Bernhardtz Sinkkonen, tel 072-519 45 02, fredrik.bernhardtzsinkkonen@rjl.se