LVU

LVU, tredagarskurs med start 8 oktober 2020.

Välkommen till en tredagarskurs i LVU med start torsdagen den 8 oktober 2020 på City Hotell Ericsson, Västra Storgatan 25 i Jönköping.

Lärandemål

Kursen syftar till att ge grundläggande kunskaper i att utreda och skriva en ansökan om LVU och kunskap om handläggning av en placering enligt LVU. Därtill ska kursdeltagarna även få insyn i rättens och advokatens arbete i ett LVU-mål.

Utbildningens upplägg

Utbildningen ges i föreläsningsform men deltagarna kommer att få delta i grupparbeten och rättegångsspel i form av rollspel för att få öva på den viktiga LVU-förhandlingen.

Kursintyg utfärdas vid kursens slut.

Kursplan

Dag 1

  • Grunderna i LVU-lagen
  • Intressanta rättsfall
  • Rättens arbete
  • Viktigt att tänka på vid ansökan om LVU-vård

Dag 2

  • En advokats arbete i LVU-mål
  • Rättegångsspel, rollspel i en förhandling

Dag 3

  • Handläggningsfrågor under placering t ex;
  • LVU i kombination med andra insatser
  • Umgängesbegränsning
  • Flyttningsförbud
  • Upphörande av vård

Medverkande

Under kursen medverkar Jane Andersson-Jarl, domare och Sofia Lager Millton, Fou-ledare

Tid och plats

Torsdag 8 oktober kl. 09.00-16.00

Fredag 9 oktober kl. 09.00-16.00

Måndag 9 november kl. 09.00-16.00

Kursens samtliga tre dagar, genomförs på City hotell Ericsson, Västra Storgatan 25 i Jönköping. Frukostfika finns tillgängligt från kl. 08.30.

OBS! dag 3 genomförs digitalt och inte på City Hotell Ericsson.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar som socialsekreterare inom socialtjänstens barn- och ungavård.

Avgift

Avgiften är 4000 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddags- och eftermiddagsfika och lunch. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast fredagen den 4 september 2020. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka 1 vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Dokumentation i pappersformat i samband med våra kurser och konferenser kommer inte att kopieras upp och delas ut på plats. Eventuell kursdokumentation kommer mejlas ut. Detta är ett led att minska pappersanvändningen och bli mer miljövänliga.

OBS! Fördelning av deltagare

Vi förbehåller sig rätten att i de fall kursen blir fulltecknad och det finns reserver till plasterna på kursen fördela platserna utifrån kommunernas storlek. Om så blir fallet kommer du att få ett meddelande om du är antagen till kursen eller inte. Var därför uppmärksam på om du får meddelande om att din plats har fördelats till någon annan – då kan du inte gå kursen. I alla fall får du ett meddelande ca en vecka före kursen med information. Är du osäker kontakta Josefin Axelsson på josefin.axelsson@rjl.se för mer information.

Information

För mer information, kontakta