Konsultationskurs för ST-läkare i allmänmedicin

Kursen syftar till att fördjupa kompetensen i det personcentrerade patient- och läkarsamtalet i en anda av kollegial omtänksamhet, med video och gruppdiskussioner som redskap, inspirerat av Kalymnosmetoden. Introduktion och teoretiska avsnitt avlöser de praktiska övningarna.

Kursen uppfyller målbeskrivningens krav (delmål b1 enl. SOSFS 2015:8 resp. delmål STb1/STc3 enl. Målbeskrivningen 2021). Kursen räknas som obligatorisk kurs för ST-läkare i allmänmedicin. Kursen examineras. ST-läkare och handledare kan med fördel gå kursen tillsammans.

För att kunna tillgodogöra sig kursen krävs goda kunskaper i svenska språket. 

Maximalt 18 stycken kursdeltagare. Detta ger mycket god möjlighet att få öva mycket i grupperna och höjer således kvalitén på kursen för den enskilda.

Ange vid anmälan hur långt Du har kommit i din ST-utbildning, förtur till plats kan ges till de som är i slutet av sin ST-utbildning. 

 

Kursdagar: 10 – 13 oktober 2023

Kursdagen med start den 10 oktober klockan 12:00, avslutas klockan 15:00 den 13 oktober.

Plats: Kursen ges som internat, fyra dagar (tre övernattningar) på Eksjö Stadshotell, i Eksjö, mitt på det småländska höglandet i Jönköpings län.


Uppföljningsdag: 24 november

Uppföljningsdag den 24 november klockan 09:00-16:00. Obligatorisk närvaro.

Plats: Ryhovs Herrgård, Hus M9, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. 

 

Övrigt
Tänk på minst 4 verkliga patientfall av olika svårighetsgrad från din mottagning som du kan spela i rollspelen. Ta dock inga journalutskrifter med. Planera för att spela in två patientbesök på video mellan de båda kurstillfällena! 


Boende
Kursen är i internatform, vilket också rekommenderas av SFAM. Det är ett krävande kursupplägg med långa dagar och kvällsarrangemang två kvällar. Rum är bokade på Eksjö Stadshotell och ingår i kursavgiften.

 

Kursavgift

25.000 kr inkl moms. I kursavgiften ingår boende 3 nätter, utbildning, kurspärm, konferensavgift, lunch och fika alla dagar samt 3-rätters avslutningsmiddag på Eksjö Stadshotell. Dessutom middag och gemensam aktivitet tisdag kväll. Endast kvällsmaten den 11 oktober får Du bekosta själv.

Uppföljningsdagen/examinationsdagen ingår i priset.

 

Välkommen med din anmälan!