Konsultationskurs för ST-läkare i allmänmedicin

Kursen syftar till att fördjupa kompetensen i det personcentrerade patient- och läkarsamtalet i en anda av kollegial omtänksamhet, med video och gruppdiskussioner som redskap, inspirerat av Kalymnosmetoden. Introduktion och teoretiska avsnitt avlöser de praktiska övningarna.

Kursen uppfyller målbeskrivningens krav (delmål b1 enl. SOSFS 2015:8). Kursen räknas som obligatorisk kurs för ST-läkare i allmänmedicin. Kursen examineras. 

För att kunna tillgodogöra sig kursen krävs goda kunskaper i svenska språket. 

Kursdagar: 11 – 14 oktober 2022

Kursdagen med start den 11 oktober klockan 12:00, avslutas klockan 15:00 den 14 oktober.

Plats: Kursen ges som internat, fyra dagar (tre övernattningar) på Eksjö Stadshotell, i Eksjö, mitt på det småländska höglandet i Jönköpings län.

Uppföljningsdag: 14 november
Uppföljningsdag den 14 november klockan 09:00-16:00

Plats: Qulturum, Hus B4, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. 

Angående Coronaläget
Vi väljer att ge kursen för färre deltagare än vanligt för att garantera gott om plats i grupprum och föreläsningssal. Ett ev. beslut om att ställa in/skjuta upp kursen p.g.a. Coronasituationen tas senast 1 månad före kursstart.

18 stycken kursdeltagare. Detta ger mycket god möjlighet att få öva mycket i grupperna och höjer således kvalitén på kursen för den enskilda.

Övrigt
Planera för att spela in två patientbesök på video mellan de båda kurstillfällena! 

Boende
Kursen är i internatform, vilket också rekommenderas av SFAM. Det är ett krävande kursupplägg med långa dagar och kvällsarrangemang två kvällar. Rum är bokade på Eksjö Stadshotell. ST och handledare kan med fördel gå kursen tillsammans.

Ange vid anmälan hur långt du är i ST, förtur till plats kan ges till de som är i slutet av sin ST.

Kursavgift
25.000 kr inkl moms. I kursavgiften ingår boende 3 nätter, utbildning, kurspärm, konferensavgift, lunch och fika alla dagar samt 3-rätters avslutningsmiddag på Eksjö Stadshotell. Dessutom middag och gemensam aktivitet onsdag kväll. Endast kvällsmaten 11/10 får Du bekosta själv. 

Uppföljningsdagen/examinationsdagen ingår i priset.