Motiverande samtal – repetition och påfyllnad

En heldags repetition och påfyllnad för dig som tidigare har gått grundkurs i motiverande samtal, tisdagen den 18 oktober 2022 i Jönköping.

Denna heldagskurs ska underlätta för dig som nyligen grundutbildat dig i motiverande samtal (MI) att komma igång ännu mer som användare av metoden. Du får möjlighet att utveckla ditt sätt att använda MI ännu ett steg.

Innehåll

Kursen inleds med en kort repetition av de grundläggande teorierna och begreppen i MI. Därefter har vi som vanligt fokus på demonstrationer av hur olika färdigheter i MI kan låta och göras. Vi övar också på att använda det som demonstrerats för att kunna behärska MI ytterligare ett steg.

Vi hör av oss till er deltagare inför kursdagen för att fånga vad ni särskilt vill repetera av MI. Agendan styrs av det som vi får till oss.

Ett förslag är att vi ägnar oss åt att:

  • repetera och träna ännu mer att använda de grundläggande kommunikations-färdigheterna i MI samt BÖRS som är en modell för MI
  • tydliggöra återigen hur MI låter i de olika stegen i ett tänkt MI-samtal, att engagera, att fokusera, att framkalla och att planera
  • genom träningspass få ännu mer bemästring av de samtalsverktyg som vi använder i de olika stegen
  • lägga till ännu fler färdigheter i MI för att framkalla och förstärka förändringsprat
  • resonera om vilka skillnaderna är mellan motstånd, ”gnäll” och status quo-prat, och hur vi bemöter på olika sätt
  • introducera fler sätt att kunna anpassa vår användning av MI till klienter med kognitiva och språkliga svårigheter.

Kursledare

Kursen leds av Peter Wirbing, beteendevetare med psykoterapiutbildning i KBT, och lärare i MI (MINT). Peter har mångårigt undervisat och handlett i MI och är författare till läroböcker inom bland annat MI.

Tid och plats

Tisdagen den 18 oktober 2022 klockan 08.30–16.30 på Hotel Savoy, Brunnsgatan 13–15 i Jönköping. Dagen startar med fika klockan 08.30 och kursstart är klockan 09.00.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har tredagars grund i MI och som vill ha en påfyllnad och ytterligare implementering av MI i din professionella yrkesutövning.

Avgift

Avgiften är 2200 kronor (exkl. moms) och inkluderar förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast måndagen den 26 september 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka en vecka före kursstart.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Information

För mer information, kontakta Linnea Rudstam på telefon 072-519 45 02 eller e-post linnea.rudstam@rjl.se