Pekprat – att kommunicera med bilder

Introduktionskurs i pekprat. Kursen riktar sig till föräldrar/anhöriga till barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning som har kontakt med habiliteringscentrum samt personal som fått inbjudan till denna kurs. Tillsammans går vi igenom grunderna i att pekprata och skapa kommunikationskartor.

Tid och plats
2022-10-03 klockan 09:00 -11:30
Lokal Visionen på Qulturum, Ryhovsområdet i Jönköping. Se karta.

Målgrupp
Föräldrar/anhöriga till barn, ungdomar eller vuxna med funktionsnedsättning som har kontakt med habiliteringscentrum samt personal som fått inbjudan till denna kurs.

Innehåll
En introduktionskurs i pekprat. Tillsammans går vi igenom grunderna i att pekprata och skapa kommunikationskartor.

När en person behöver använda kommunikationsstöd/Alternativ och Kompletterande Kommunikation (AKK) för att kommunicera behöver du som samtalspartner också göra det. Att du är en förebild och själv använder kommunikationsstödet är viktigt för att kommunikationsstödet är viktigt. Vi tränar på detta tillsammans.

Anmälan
Anmäl dig senast 15 september. Begränsat antal platser, anmäl i god tid. Om fler än en person kring ett barn/ungdom/vuxen anmäler sig görs en anmälan per person. 

Om du behöver ta ledigt från ditt arbete kan du ansöka om tillfällig föräldrapenning eller kontaktdag om ditt barn ännu inte fyllt 16 år. Kontakta försäkringskassan i förväg och ta reda på vad som gäller i ditt fall.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri. Fika serveras till självkostnadspris 50 kr.

Medverkande
Från habiliteringscentrum medverkar logopederna Kristina Fransson och Rebecca Johansson.

Kontaktperson
Logoped Kristina Fransson, tfn 010-244 79 25.

 

VÄLKOMMEN!