Levnadsvanor och mående, Jönköping

Välkommen till en kurs på Recovery College Jönköpings län. Kostnadsfritt och öppet för alla.

(Kurs nummer 17 i vår egen kurskatalog för våren 2022)

Hur kan vi leva friskare, hitta mer energi och glädje? Levnadsvanor och mående - hur hänger det ihop? Vill du veta mer om levnadsvanors betydelse - för din egen hälsa och/eller för att kunna ge ett bra stöd till någon i din omgivning?

Levnadsvanor är ett ämne som kan vara förknippat med känslor av skam, skuld och känslor av misslyckande. Så ska det inte behöva vara. I den här kursen utforskar vi tillsammans ämnet levnadsvanor i en positiv anda där fokus är på de små förändringar vi kan göra.

Under kursen belyser vi olika hälsovinster vi får redan då vi tar små steg mot en hälsosammare livsstil. Vi tittar vidare på vad som sker i kroppen och med vårt psyke när vi gör hälsosammare val. Kursen syftar till att ge dig inspiration och motivation till att ta små steg mot en hälsosammare livsstil.

 

Målgrupp

Kursen är öppen för alla som är intresserade av ämnet- såväl privatpersoner som yrkesverksamma är varmt välkomna.

Plats för 12 kursdeltagare och 2 kursledare

 

Kurstillfällen

  • Tisdag den 24 maj kl. 13.00 – 16.00 

Kursplats: Jönköping, Rosenlunds Herrgård

Vi bjuder på fika.

 

Tillsammans för psykisk hälsa                      

Recovery College är ett lärandecenter till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Det görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Det är ett komplement till region- och kommunpsykiatri. Recovery College är öppet för såväl privatpersoner som yrkesverksamma. Vi som arbetar på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin. Vi skapar och leder kurser tillsammans.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog:

Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)