Vara anhörig, Digital

Att leva nära och stödja någon som inte mår bra psykiskt kan vara svårt men också värdefullt. Det väcker ofta mycket tankar och känslor som kan vara svåra att hantera. Ibland är det svårt att veta vilket stöd som finns att få.  

I den här kursen utforskar vi vad det kan innebära att vara anhörig - stå någon nära som mår dåligt psykiskt. Information varvas med reflekterande samtal kring kursens innehåll. Vi tittar på vem som räknas som anhörig, vilket stöd som finns att få och belyser vikten av egen återhämtning. Under kursen kommer vi att diskutera såväl svårigheter som möjligheter kopplat till anhörigskap. Vi får möjlighet att dela idéer och tankar kring vad som kan vara hjälpsamt i vardagen och för den egna återhämtningen.

Kursen är 5 tillfällen

Målgrupp

Kursen är öppen för alla som är intresserade av ämnet- såväl privatpersoner som yrkesverksamma är varmt välkomna.

Plats för 10 kursdeltagare och 2 kursledare

Kurstillfällen

  • Torsdag den 10 mars kl. 18.00 - 20.00

  • Torsdag den 24 mars kl. 18.00 - 20.00

  • Torsdag den 7 april kl. 18.00 - 20.00

  • Torsdag den 21 april kl. 18.00 - 20.00

  • Torsdag den 5 maj kl. 18.00 - 20.00

Kursplats: Digitalt via Zoom

 

Tillsammans för psykisk hälsa                      

Recovery College är ett lärandecenter till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Det görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Det är ett komplement till region- och kommunpsykiatri. Recovery College är öppet för såväl privatpersoner som yrkesverksamma. Vi som arbetar på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin. Vi skapar och leder kurser tillsammans.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog:

Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)