GAKK - Grafisk Alternativ kompletterande kommunikation

GAKK - Grafisk Alternativ kompletterande kommunikation - En kurs hur man använder bilder och symboler i sitt dagliga arbete, tisdagen den 10 maj 2022

Bakgrund

Vår region precis som alla andra i landet får nationell kritik för att vi inte uppfyller FN konventionen om allas rätt till att kommunicera. Vi kan för lite eller så har vi inte ändrat våra arbetssätt genom att komplettera vår kommunikation så att alla förstår eller kan göra sig förstådda. Vi behöver använda hjälpmedel och arbetssätt som underlättar för våra målgrupper och säkerställa deras rätt att kommunicera.

Denna utbildning är koncentrerad på GAKK – Bilder och Symboler och hur vi kan använda det i vardagen. Utbildningen är praktisk verkstad, där man får pröva och lära känna olika arbetssätt, metoder, hjälpmedel, och verktyg.

Mål och syfte med utbildningen

Att du efter utbildningen är inspirerad att direkt börja använda något verktyg på din arbetsplats och att du blir en inspiratör så fler kommer igång på hemmaplan.

Målgrupp

Denna utbildning passar alla som i sitt arbete träffar personer som är i behov av att använda och kommunicera med bilder eller annat symbolstöd.

Vänligen ta med anteckningsmaterial till utbildningen.

Medverkande

Kursledare är Evelina Linder och Eva Stadig båda med många års erfarenhet inom verksamhetsfältet och specialintresse och kunskap inom AKK

Tid och plats

Tisdagen den 10 maj 2022 kl. 08.30 – 12.00, plats meddelas senare, antingen i Vaggeryd eller Värnamo.

Avgift

Avgiften är 500 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast onsdagen den 20 april 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka 1 vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Dokumentation i pappersformat i samband med våra kurser och konferenser kommer inte att kopieras upp och delas ut på plats. Eventuell kursdokumentation kommer mejlas ut. Detta är ett led att minska pappersanvändningen och bli mer miljövänliga.

Information

För mer information, kontakta

  • Ingalill Hafström på telefon 072-525 84 01 när det gäller innehåll och upplägg.
  • Eva Lindkvist på e-post eva.lindqvist@rjl.se när det gäller frågor om anmälan.

Tillfällen

   
   

Titel: GAKK - Grafisk Alternativ kompletterande kommunika
Startdatum:
Slutdatum:
2022-05-10 08:30
2022-05-10 12:00
Ort: Annan
Plats: Plats meddelas senare, men i GGVV regionen antingen Vaggeryd eller Värnamo
Ansvarig: Eva Lindqvist
Lediga platser: 13
Sista anmälningsdag: 2022-04-20