FAKTA utbildning kring smärtfysiologi och psykiskt status för allmänläkare, fysioterapeuter/sjukgymnaster, rehabkoordinatorer, arbetsterapeuter, psykosociala team samt sjuksköterskor den 9/11 samt 11/11 2021 (digitalt)

Vi bjuder in till Fakta utbildning kring smärtfysiologi och psykiskt status för allmänläkare, fysioterapeuter/sjukgymnaster, rehabkoordinatorer, arbetsterapeuter, psykosociala team samt sjuksköterskor som arbetar med patienter som har långvarig smärta med eller utan psykisk ohälsa.

Denna utbildning kommer genomföras digitalt via Zoom. Utbildningen är uppdelad på två halvdagar den 9/11 samt den 11/11, med förinspelade föreläsningar och två livefrågestunder där föreläsarna svarar på frågor.Utbildningen är den första delen i kunskapssatsningen ”smärta med eller utan psykisk ohälsa” som nu påbörjas och som planeras av sektion Primärvård och Rehabilitering, Regionledningskontoret.

Datum

Tisdag 9 november kl 08.15 - 12.00 samt torsdag 11 november kl 08:45-12.00.

Moderatorer:
Elin Ambjörnsson, distriktsläkare Bra Liv Gnosjös vårdcentral,
Maria Andell, enhetschef sjukgymnastik Bra Liv Norrahammars vårdcentral,
Ingrid Isaksson, enhetschef sjukgymnastiken Bra Liv Kungshälsans Vårdcentral,
Karin Karlsson, Faktakoordinator

Medverkande:
Åsa Kadowaki, psykiater
Mats Karlsson, smärtläkare

Program : Varför fortgår smärta i en del fall när den initiala skadan, operationen eller såret har läkt? Kan vi hjälpa smärtpatienterna till ökad förståelse och få dem att återta livet som havererat under ”karriären” med långvarig smärta? Hur hjälper vi våra patienter att bli medvetna aktörer istället för reaktiva passagerare? Att bidra till ökad funktion istället för att befästa passivitet i väntan på symtomfrihet.

Zoomlänk till den digitala utbildningen och exakta tider kommer med välkomstbrevet som skickas ut till de anmälda deltagarna.

Ekonomi
Kursen är avgiftsfri

Sista anmälningsdatum: 30 oktober 2021

Upplysningar

Karin Karlsson: karin.a.karlsson@rjl.se, Ann-Britt Ekvall: ann-britt.ekvall@rjl.se

Egle Kaack: egle.kaack@rjl.se

Välkommen! Karin Karlsson, Faktakoordinator