Ta kontrollen, Jönköping

Ta kontrollen

En kurs där vi tillsammans utforskar drömmar, mål och verktyg för välbefinnande. Drömmar och mål hänger väldigt mycket samman. Dina drömmar i livet kan utgöra en känsla för vad som är viktigt för dig och vilka mål du skulle vilja ha. Oavsett hur stora dina drömmar eller mål är kan det vara värdefullt att identifiera och uttrycka dem.

Kursen syftar att ge dig som deltagare kunskap om hur arbetet med drömmar och mål kan vara en viktig del i din återhämtningsprocess. 

Kursen ger en möjlighet för dig att få redskap för att arbeta vidare, kanske ta mer kontroll och ansvar över ditt välbefinnande.

Kursen är 4 tillfällen

Plats: Länssjukhuset Ryhov

Om pandemisituationen inte tillåter fysiska träffar så erbjuds kursen digitalt.

Målgrupp

Kursen är öppen för alla som är intresserade av ämnet och är kostnadsfri.

Max 8 deltagare och 2 kursledare.

Kurstillfällen

Måndag den 18 oktober kl.14.00- 16.00

Måndag den 25 oktober kl.14.00-16.00

Måndag den 1 november kl.14.00-16.00

Måndag den 8 november kl.14.00-16.00

 

Tillsammans för psykisk hälsa    

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Under 2021 startar Recovery College upp verksamhet och kurser i de tre länsdelarna. Vår strävan är att Recovery College ska bli en arena till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Vi startar upp med ett begränsat kursutbud där ambitionen är att växa och med tiden kunna erbjuda ett brett utbud av kurser som är öppna för alla medborgare i Jönköpings län.

Vi som skapar och leder kurser på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog:

Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)