Vara anhörig, digital

Vara anhörig

En kurs där vi tillsammans utforskar vad det kan innebära att vara anhörig/stå någon nära som mår dåligt. Vi tittar närmare på vad som kan vara hjälpsamt för i vardagen. Vi diskuterar vad det kan finnas för hinder och svårigheter, samt vilka faktorer som kan möjliggöra och underlätta för anhöriga. Vi kommer även att diskutera hur omgivningen kan stödja anhörigas egen återhämtning.

Syftet med kursen är att du som är anhörig ska få fler redskap för att ta hand om dig själv i din roll som anhörig. Syftet är också att du som yrkesverksam eller intresserad ska få en ökad kunskap och förståelse av anhörigperspektivet.

Kursen är fem tillfällen.

Plats: Digitalt via Zoom.

Målgrupp

Öppen för alla som är intresserade av ämnet och kostnadsfri.

Max 8 deltagare och 3 kursledare.

Kurstillfällen

Torsdag 23 september kl.18.00- 20.00

Torsdag 7 oktober kl.18.00- 20.00

Torsdag 21 oktober kl.18.00- 20.00

Torsdag 4 november kl.18.00- 20.00

Torsdag 18 november kl.18.00- 20.00

Tillsammans för psykisk hälsa      

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Under 2021 startar Recovery College upp verksamhet och kurser i de tre länsdelarna. Vår strävan är att Recovery College ska bli en arena till stöd återhämtning och kompetensutveckling. Vi startar upp med ett begränsat kursutbud där ambitionen är att växa och med tiden kunna erbjuda ett brett utbud av kurser som är öppna för alla medborgare i Jönköpings län.

Vi som skapar och leder kurser på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog: Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)