Depression- hur går man vidare?

Depression- hur går man vidare?

En kurs där vi tillsammans utforskar vad en depression kan innebära. Vi tittar närmare på vad depression är för något, varför man blir deprimerad, vad man själv kan göra för att påverka sin egen återhämtning.

Vi diskuterar vad det kan finnas för hinder och svårigheter att ta sig ur en depression. Men också vilka faktorer som kan möjliggöra och underlätta. Slutligen tittar vi även på hur omgivningen kan stödja.

Kursen är 3 tillfällen

Plats: Värnamo sjukhus 

Om pandemisituationen inte tillåter fysiska träffar så erbjuds kursen digitalt.

Målgrupp

Kursen är öppen för alla som är intresserade av ämnet och är kostnadsfri.

Max 12 deltagare och 2 kursledare.

Kurstillfällen

Tisdag den 3 november kl. 09:30-12:00

Tisdag den 9 november kl. 09:30-12:00

Tisdag den 16 november kl. 09:30-12:00

 

Tillsammans för psykisk hälsa    

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Under 2021 startar Recovery College upp verksamhet och kurser i de tre länsdelarna. Vår strävan är att Recovery College ska bli en arena till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Vi startar upp med ett begränsat kursutbud där ambitionen är att växa och med tiden kunna erbjuda ett brett utbud av kurser som är öppna för alla medborgare i Jönköpings län.

Vi som skapar och leder kurser på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog:

Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)