Återhämtning från psykisk ohälsa, Jönköping

Återhämtning från psykisk ohälsa

En kurs där vi tillsammans utforskar vad Återhämtning kan innebära och se ut för var och en. Vi tittar närmare på själva processen, återhämtningsresan och diskuterar vad det kan finnas för hinder och svårigheter samt vilka faktorer som kan möjliggöra och underlätta den. Slutligen tittar vi även på hur omgivningen kan stödja återhämtning.

Syftet är att du som deltagare ska få större förståelse för den individuella återhämtningsprocessen samt kännedom om vad som kan hjälpa och stödja processen framåt.

Kursen är fyra tillfällen. 

Kurslokal: Ryhovs Herrgård, Länssjukhuset Ryhov, Jönköping. 

Om pandemisituationen inte tillåter fysiska träffar så erbjuds kursen digitalt.

Målgrupp

Öppen för alla och kostnadsfri.

Max 15 deltagare och 2 kursledare

Kurstillfällen

Fredag den 22 oktober kl. 09.30-12.00

Torsdag den 28 oktober kl. 09.30-12.00

Torsdag den 4 november kl. 09.30-12.00

Torsdag den 11 november kl. 09.30-12.00

Tillsammans för psykisk hälsa             

Recovery college görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Under 2021 startar Recovery College upp verksamhet och kurser i de tre länsdelarna. Vår strävan är att Recovery College ska bli en arena till stöd återhämtning och kompetensutveckling. Vi startar upp med ett begränsat kursutbud där ambitionen är att växa och med tiden kunna erbjuda ett brett utbud av kurser som är öppna för alla medborgare i Jönköpings län.

Vi som skapar och leder kurser på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog:

Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)