Novemberseminarium

Återkoppling och bedömning - handledarens viktiga roll för lärandet

- Hur kan återkoppling och bedömning under *VFU/VIL/LIA/APL föra lärandetframåt

- Hur agerar vi vid olika bedömningssituationer?

- Hur kan återkoppling bli en del i det dagliga lärandet?

Futurum arrangerar återkommande ett Novemberseminarium som är en mötesplats för personer med funktioner inom VFU/VIL/LIA/APL. Syftet är att få fördjupade kunskaper och utbyta erfarenheter, med målet att stärka kvaliteten i Verksamhetsförlagd utbildning.  

Målsättning

Med utgångspunkt i den egna arbetsvardagen där handledning är en naturlig del, utveckla kunskap och färdighet i hur lärande främjas genom återkoppling och bedömning.

Medverkande

Pia Strand är logoped, universitetsadjunkt och Med.Dr. har långvarig erfarenhet av kompetensutveckling för studenthandledare. Hon är verksam vid Medicinska fakultetens centrum för undervisning och lärande, MedCUL vid Lunds Universitet. Pia skapar seminariedagen tillsammans med arbetsgruppen för Novemberseminariet.

Målgrupp

Novemberseminariet vänder sig till handledare och VFU-ansvariga. Även student-representanter och lärare från lärosätena kommer att bjudas in.

Hur och När

Planen är att genomföra tre seminarier med samma innehåll hösten 2021 på tre platser. Möjlighet finns att anmäla sig till vilket som helst av dessa, ifall tiden för det geografiskt närmsta inte passar.

  • Tisdagen den 23 November, Träcentrum (Nässjö)
  • Onsdagen den 24 November, Rosensalen (Jönköping)
  • Torsdagen den 25 November, Aulan Värnamo sjukhus (Värnamo)

Kostnad  

Futurum står för kostnaden för medarbetare inom Region Jönköpings län samt studenter. Övriga deltagare betalar 300 kr (självkostnadspris).

Vid frågor kontakta Marlene Alfenek, marlene.alfenek@rjl.se eller Karin Thörne,