Samtal om biblioteksverksamhet och äldre

Regionbibliotek Region Jönköpings län inbjuder till samtal om biblioteksverksamhet och äldre i samarbete med projektet Äldre, kultur och digitalisering. Vårt samtal kommer att fokusera på det digitala verktyget Seniorportalen och läsfrämjande i omsorgen.
Målgrupp: Personal på folkbiblioteken i Jönköpings län

Seniorportalen är ett digitalt verktyg som erbjuder material och resurser inom kultur. Portalen riktar sig främst till kommunal verksamhet för dig i Jönköpings län. Portalens målgrupp är personal inom äldreomsorgen, aktiva seniorer eller anhörig till boenden på ett äldreboende. Syftet är att erbjuda ett enkelt verktyg för en roligare vardag och ökad livskvalitet. 
Hur kan biblioteksverksamhetens utbud och verksamhet synliggöras i Seniorportalen? 
 
Frida Concannon, projektledare för projektet Äldre, kultur och digitalisering visar portalen och tar gärna emot inspel från er.
Ta gärna en rundtur i portalen innan vi ses: Seniorportalen.
 
Att erbjuda läsning för äldre, personer med demens och personer med funktionsnedsättning är det vi benämner läsfrämjande i omsorgen. Läsombud och frivilliga högläsare skapar läslust, delaktighet och motverkar utanförskap med stöd av högläsning för dessa målgrupper. Ni, bibliotek, spelar roll för läsombud och högläsare utifrån er profession med läs- och litteraturfrämjande kompetens. Ni är också en viktig samarbetspartner och inspiratör vid utbildnings- och inspirationstillfällen som den regionala arbetsgruppen arrangerar. 
 
Annhild Ottosson, regionbiblioteket vill gärna samtala med er utifrån dessa frågor: 
Hur arbetar ni med läsfrämjande verksamhet för omsorgen? Vilket är ert nuläge?
Vilken samverkan finns med omsorgen inom din kommun?
 
Välkommen med din anmälan!