PTP-träff: Mentorsdagen

En heldag för PTP-psykologer och PTP-handledare inom Region Jönköpings läns PTP-program.

Mentorsdag 12 maj 2021

För nionde gången anordnas Mentorsdagen, en dag då PTP-psykologer och deras handledare bjuds in för att samlas och reflektera kring ett tema med anknytning till professionen. Detta är ett tillfälle att få möta PTP-handledarkollegor och deltagarna i PTP-programmet i Region Jönköping län. Den första Mentorsdagen gick av stapeln 2012 och har sedan dess genomförts årligen, med undantag för 2020 då den fick ställas in på grund av pandemin. Det här året genomförs Mentorsdagen för första gången digitalt.

Årets tema: Hälsopsykologi
Årets mentorsdag fokuserar på det aktuella temat Hälsopsykologi. Under dagen kommer vi att fördjupa oss inom sömn, stress och långvarig smärta. Vi kommer också titta närmare på folkhälsan i Sverige. Dagen avslutas med ett föreläsningspass om något som många av oss psykologer inte fått så mycket utbildning i, nämligen sexuell hälsa. Är det något som vi psykologer bör ta upp med våra patienter? Hur gör man i så fall?

Föreläser gör Jenny Milton, leg psykolog och ST-psykolog inom Hälsopsykologi. Jenny jobbar på Bankeryds vårdcentral sedan augusti 2019. Mellan 2011 och 2019 jobbade Jenny på Rehabiliteringsmedicinska kliniken, främst med patienter med långvarig smärta och stress. Under åren på Rehabmedicin utbildade sig Jenny inom sexologi och drev ett utvecklingsarbete kring sexuell hälsa vid långvarig smärta.

 Program:  

09:00 – 09:15  PTP-studierektor Linda Viberg hälsar välkommen och introducerar dagen.

09:15 – 10:00 Hälsopsykologi och folkhälsa

10:00 – 10:20 Fika

10:20 – 12:00  Sömn Smärta Stress

12:00 – 13:00 Lunch

13:00 – 15:00 Sexuell hälsa

                            

Under dagens föreläsningspass kommer tillfälle ges för diskussioner i grupp. Vi kommer också att lägga in bensträckare utöver schemalagda pauser. En Zoomlänk skickas ut några dagar i förväg till de som anmält sig. Logga in till Mentorsdagen 08:45 så att vi kan starta på utsatt tid.