Motiverande samtal - fördjupning

Välkommen till en tvådagarskurs i Motiverande samtal (MI) fördjupning med start fredagen den 7 maj 2021.

Motiverande samtal (MI) är ett evidensbaserat förhållningssätt och en samtalsmetodik som på ett effektivt sätt får individen att själv finna möjligheter till förändring. MI fokuserar på att öka individens delaktighet och engagemang i sin egen förändring.

Fördjupningsdagarna vänder sig till dig som gått grundutbildning och har behov att fördjupa dina kunskaper och din kompetens samt få stöd i de utmaningar och svårigheter som uppstår i det praktiska arbetet med dina klienter. Vi kommer att arbeta med hur du når fram i svåra möten och samtal. Du får möjlighet att arbeta med de delar av samtalsmetoden där du upplever att du behöver fördjupa dina färdigheter.

Du kommer få fördjupad teori i MI samt kring vad forskning visat vara de viktigaste och mest verksamma beståndsdelana i MI.

Det blir hemuppgifter mellan utbildningstillfällena för att integrera MI i din yrkesutövning. Hemuppgiften innebär att du skall spela in ett MI samtal med målbeteende på 15 min.

Kursen kommer också träna dig i att ge och få återkoppling på samtal. Du kommer också få både teori och träning i att arbeta med MITI 4.2 (feedbacksystem på MI-samtal).

I kursen ingår även möjlighet till individuell feedback på inspelade samtal från deltagarnas praxis av kursledaren.

Intyg utfärdas efter genomförd utbildning.

Medverkande

Under kursen medverkar Ell-Marie Wärmegård, Leg. Psykoterapeut, auktoriserad Familjerådgivare, Handledare, MI-utbildare, medlem i International Motivational Interviewing Network of trainers (MINT).

Ell-Marie utbildar i grundutbildningar, fördjupningsutbildningar, MI coachutbildningar och handleder i metoden.

Tid och plats

Fredagen den 7 maj 2021, kl. 08.30 – 16.00

Måndagen den 31 maj 2021 kl. 08.30 – 16.00

Båda dagarna genomförs digitalt via Zoom. Länk till kursinbjudan mejlas ut ca 1 vecka innan kursstart.

Målgrupp

Kursen riktar sig till personal som möter med människor i sitt arbete som är i behov att genomföra en förändring av något slag samt har MI-grund.

Avgift

Avgiften är 2100 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch båda kursdagarna. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast fredagen den 9 april 2021. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse direkt vid anmälan samt cirka 1 vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Du får automatiskt en bekräftelse vid anmälan till den e-postadress du angett i anmälan. Tänk på att ange rätt e-postadress.

Information

För mer information, kontakta