Att leda bibliotekens digitala transformation

Regionbibliotek Region Jönköpings län erbjuder under våren länets bibliotekschefer tillsammans med en, eller för en större kommun flera, medarbetare inspiration och handledning för att genomföra Digitekets kurspaket Att leda bibliotekens digitala transformation. Detta som en fortsättning på ledarspåret i Digitalt först med användaren i fokus.
Målgrupp: Bibliotekschefer tillsammans med medarbetare, vid folkbiblioteken i Jönköpings län

 
Syfte: Deltagarna ska få en gemensam kunskapsgrund och förståelse för den digitala transformationen.
Mål: Trygghet, kunskap och öka den positiva attityden till att leda digitaliseringsresan.
 
Kursen består av tre digitala träffar: 25 mars, 28 april och 1 juni med inspiration och möjlighet till frågor och diskussioner. Vid första träffen får alla deltagare en lärkompis. Marie Andervin, DigJourney, är utvecklare av Digitekets kurspaket Att leda bibliotekens digitala transformation och medverkar med föreläsning och workshop vid två av träffarna.
 
Du förbereder dig inför första träffen genom att titta på en filmad föreläsning (länk skickas till anmälda deltagare).

Bekanta dig också med upplägget på Kurs 1: Varför digital transformation är viktigt.
Studietakten är därefter 8 kurser på 10 veckor, där varje kurs tar ca 4-6 timmar. Varje kurs innehåller olika moment, som till exempel ämnesintroduktion, en fördjupande podd, en ”Digilog” (en dialog om digitalisering utifrån bibliotekssektorns specifika frågeställningar, utmaningar, perspektiv och lösningar) samt reflektions- och diskussionsuppgifter.
 
Kursboken som hör till kursen heter Att leda digital transformation och är författad av Marie Andervin och Joakim Jansson. Du väljer själv hur du vill ta dig an kursmaterialet. Ett tips är att direkt efter första tillfället boka in träffar med din lärkompis, så kommer ni igång tillsammans!
 
Välkommen med din anmälan!