En uppdragsutbildning för arbetsterapeuter och fysioterapeuter, via HMC Sverige. Kursen innehåller teoretiska och praktiska avsnitt kring 24-timmars positionering och omfattar tre kursdagar. Kursavgift 8 750 :-.
Avancerad utbildning i Hjärt Lungräddning enligt riktlinjer från European Resucitation Council
Utbildning till personal/anhörig/patient som använder aerogen solo tillsammans med ventilatorbehandling
Första tillfället av sju är 2024-03-05
Aktiviteten riktar sig till: Vårdnadshavare och anhöriga till barn i förskoleåldern (1-7år) med kommunikationssvårigheter.
Här finns ett arbetssätt för att i socialtjänstens barn- och ungdomsvård arbeta med uppdrag, genomförandeplan, mätbara mål och uppföljning. Materialet är framtaget av Kommunal utveckling i samarbete med representanter från länets kommuner. Det är utformat som en webbkurs men tänkt att vara ett arbetsmaterial som kommunerna löpande arbetar med i processen från uppdrag till uppföljning.
En kurs i Arbete på väg, (APV), nivå 1.1 – 1.3 (gamla nivå 1-2) torsdag den 8 Februari 2024 på Hotel Savoy i Jönköping
Välkommen till en tvådagarskurs i Arbete på väg nivå 2.2 (gamla nivå 3) den 6-7 mars på Hotel Savoy i Jönköping.
Välkommen till en fyra dagars utbildning i ASI (Addiction Severity Index) med start onsdagen den 18 oktober 2023 i Jönköping
Akutmedicin för AT-läkare.
6-7 mars 2024 AT-läkare
12-13 juni 2024 AT-läkare
4-5 september 2024 AT-läkare
4-5 december 2024 AT-läkare
5-6 mars 2025 AT-läkare
11-12 juni 2025 AT-läkare
3-4 september 2025 AT-läkare
AT-läkare
Försäkringsmedicin för AT-läkare
Läkemedel och patientsäkerhet för AT-läkare
23/9 och 6/10 2021
Traumautbildning för AT-läkare
Mor- och farföräldrar eller annan nära släkting (ej föräldrar) inbjuds till denna kurs. Kursen riktar sig till nära anhöriga till barn som har kontakt med barn- och ungdomshabiliteringen. Du som redan deltagit i kursen kan bortse från denna inbjudan.
Kursen sker 20 maj, 2024.
Första tillfället är den 2 maj.
Kursen omfattar två heldagar. Vad är autism? Medicinska aspekter. Stöd i vardagen. Motorik och rörelseglädje. Samhällets stöd. Förstå och bemöta olika beteenden. Hur bemöter vi barnet i vardagen? Kommunikation. Att berätta eller inte berätta om diagnosen. Kan maten vara ett bekymmer?
Efter avslutad utbildning får du behörighet att förskriva specialanpassningar.
Riktar sig till förskrivare med behov av att beställa specialanpassningar d.v.s. arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster.
Efter avslutad utbildning får du behörighet att förskriva specialanpassningar. Riktar sig till förskrivare med behov av att beställa specialanpassningar d.v.s. arbetsterapeuter och fysioterapeuter/sjukgymnaster.
Introduktion till Beställning och Svar, BoS, i Cosmic. Gäller för Klinisk fysiologi och Röntgen
Hbtqi-personer löper större risk att drabbas av olika former av ohälsa än den övriga befolkningen. Hur personal bemöter sina besökare är avgörande för hur bra vården blir. För att förbättra bemötandet av och arbetsmiljön för hbtqi-personer erbjuder Region Jönköpings län hbtqi-diplomering.
Utbildningen ger en översikt över de krav som berör det vårdhygieniska området och en inblick i de stöd och verktyg som finns för att verksamheten ska kunna arbeta mot att säkerställa en god hygienisk standard.
Kursen riktar sig till: tandläkare
Riktar sig till: tandvårdspersonal
Syftet med dagen är att få en inblick i vad som händer i NPO Barn och ungdomars hälsa. Det ges tillfälle till en fördjupad kunskap kring arbetet i våra nationella arbetsgrupper (NAG). Det blir också en presentation av kvalitetsregistren inom området barn och ungas hälsa.
Regionens dietister.
Ohälsosamma matvanor är den enskilt viktigaste riskfaktorn för den totala sjukdomsbördan i Sverige och det kan också fördubbla risken att dö i förtid. Det är angeläget att arbeta för bättre matvanor bland befolkningen. Som diplomerad matrådgivare arbetar du för att främja hälsosamma matvanor, det bidrar till att förbättra människors hälsa och mående.
Diplomerad upphandlare
Välkommen till en niodagarskurs, Diplomerad upphandlare med start Måndagen den 11 december 2023 på Elite Stora Hotellet, Hotellplan 3 i Jönköping.
Vill du vara med och bidra till bättre vård och omsorg för Esther? ESTHER är ett samarbete mellan kommuner, vårdcentraler och sjukhus. Utbildningen riktar sig till alla yrkesgrupper inom vård och omsorg från vårdcentral, kommunal verksamhet och sjukhus.
Välkommen att delta i kostnadsfria digitala Faktaföreläsningar tre fredagsmorgnar under hösten 2023.
Föreläsningarna vänder sig till personal på vårdcentralen och under rubriken målgrupp står föreslagen målgrupp för aktuell föreläsning, men övriga är också välkomna att delta efter intresse. Föreläsningarna är ca 20 min långa och avslutas med 10 min frågestund.
Dietister anställda i region, primärvård eller kommun inom Jönköpings län.
Den här träffen riktar sig till dig/er som väntar barn och är mellan graviditetsvecka 20-30 och tillhör familjecentralen Väster.
Under träffen kommer du/ni tillsammans med andra blivande föräldrar och gruppledare reflektera över vad det innebär att vara förälder och föräldraskapets glädjeämnen och svårigheter.
Många lever idag i en stressfylld vardag både på arbetet och fritiden. Oftast vet vi vad vi behöver men har svårt att få en balans gällande belastningen i livet. Nu finns möjlighet för dig som arbetar i Region Jönköpings län att anmäla dig till en föreläsning om att stärka din återhämtning, "Vad kan jag göra för att må bra och få mer energi, trots stress och press?”
Målgrupp: Förskrivare av manuella hjälpmedel för rörelsehinder Anmälan senast 1 feb Lär dig ställa in dina hjälpmedel - tips & trix. Under förmiddagen har vi en gemensam genomgång av verktyg och generella inställningsmöjligheter. På eftermiddagen skruvar vi på några av de hjälpmedel som ni själva föreslagit.
Förskrivarutbildning för distriktsköterskor/sjuksköterskor som ska förskriva inkontinenshjälpmedel.
Förskrivarutbildning för distriktsköterskor/sjuksköterskor som ska förskriva nutritionsprodukter.
Lokala rutiner för förskrivare av tekniska hjälpmedel i Jönköpings län.
Målgrupp: Arbetsterapeuter, fysioterapeuter och logopeder.
Hur förebygger och behandlar man trycksår? Produktvisning av trycksårsförebyggande och trycksårsbehandlande hjälpmedel. Målgrupp: sjuksköterskor samt övrig vårdpersonal.
Hur förebygger och behandlar man trycksår?
Produktvisning av trycksårsförebyggande och trycksårsbehandlande hjälpmedel.
Målgrupp: sjuksköterskor samt övrig vårdpersonal.
Du som ska förskriva diabeteshjälpmedel och har formell kompetens för det. För dig som tidigare gått hjälpmedelscentralens förskrivarutbildning för nutrition eller inkontinens men vill ha en uppfräschning i hur du använder Sesam LMN.
Träffen riktar sig till dig/er som är i graviditetsvecka 30-40 och tillhör familjecentralen Väster.
Under den här träffen får du som förälder möjlighet att reflektera över betydelsen av lyhördhet till barnet och hur samspel och kroppskontakt berikar barnets behov av värme, närhet och trygghet utöver den näring barnet får. Vi kommer att beröra amning och flaskmatning.
Den här träffen riktar sig till er som ska bli föräldrar igen och är mellan graviditetsvecka 20-30 och tillhör familjecentralen Väster.
Tillsammans med gruppledare ges ni möjlighet att fundera och reflektera kring vad det innebär att bli förälder till ännu ett barn. Vi pratar om förändringar och glädje som följer flerbarnslivet men också om svårigheter och bekymmer som kan uppstå. Att få dela dina tankar med andra föräldrar stärker dig som individ vilket i sin tur främjar samspelet och relationen med dina barn och din eventuella medförälder.
Den här träffen riktar sig till er som väntar ert första barn och är mellan graviditetsvecka 20-30 och tillhör familjecentralen Väster.
Under träffen får ni föräldrar, tillsammans med gruppledare, fundera och reflektera kring vad det innebär att vara förälder. Vi pratar om förändringar och glädje som följer föräldraskapet men också om svårigheter och bekymmer som kan uppstå. Att få dela dina tankar med andra blivande föräldrar stärker dig som individ vilket i sin tur främjar samspelet och relationen med ditt barn och din eventuella medförälder.
En utbildning för anhöriga till barn med utvecklingsrelaterade svårigheter. Vi träffas totalt sex gånger, varav en workshop. Ansvarspedagog och specialpedagog från barnets förskola bjuds in att delta vid det sista tillfället, efter webbaserad föräldra-pedagogutbildning.
Kursledare är barnhälsovårdspsykolog, logoped, specialpedagog och arbetsterapeut. De fem lektionerna varvas teori, reflektion och diskussioner som sker i små grupper.
Kursen riktar sig till: Tandläkare
Grundutbildning för arbetsterapeuter som förskriver elektriska rullstolar. Innehåll: Sortiment elrullstolar, regelverk, rutiner samt provkörning. Denna kurs är obligatorisk innan Elrullstol med manuell styrning (Trehjulig scooter).
Kursen riktar sig till: all personal inom tandvården som inte har tandvårdsutbildning
Handhavandeutbildning för automation för nya medarbetare inom klinisk kemi Jönköping
Tid: 13 mars 2024, kl 09:00 - 16:00 och 14 mars 2024, kl 09:00 - 15:00
Plats: Internationella Handelshögskolan
Detaljerat program och information om lokal kommer senare.
Syftet med utbildningen är att förbättra såväl bemötandet av som arbetsmiljön för hbtqi-personer inom hälso- och sjukvården. Alla har rätt att känna sig inkluderade.Utbildningen ska resultera i att kursdeltagaren förvärvar kunskap om:1. Heteronormativitet och dess konsekvenser2. Innebörden i grundläggande begrepp3. Hbtqi-personers livsvillkor och hälsosituation4. Verktyg för inkluderande bemötande
Förskrivare inom professionerna sjuksköterska, logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut samt Hjälpmedelscentralens personal hälsas välkomna till mässan för att få möjlighet att se upphandlat sortiment inom många hjälpmedelsområden. Du kommer på mässan ha möjlighet att klämma och känna på produkterna och träffa leverantörerna så du kan ställa dina frågor.
Grundutbildning Hjärt- och Lungräddning för sjukvårdspersonal och vänder sig till arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter samt VA på rehabiliteringsmedicinska kliniken, Jönköping.
Hjärtsviktsutbildningen är ett led i att stärka arbetet med kroniskt sjuka hjärtsviktspatienter. Den hålls i Region Jönköpings läns regi och riktar sig i första hand mot sjuksköterskor på vårdcentral.
I denna kurs får du teoretisk kunskap i hostmaskinsbehandling som utförs via mask.
I denna kurs får du teoretisk kunskap i hostmaskinsbehandling som utförs via track.
Kursen pågår mellan den 20 september 2023 och avslutas med internat den 22-23 februari 2024 och har studietakten kvartsfart, vilket motsvarar en arbetsinsats på cirka 10 timmar/vecka.
Kursen arrangeras av Kommunal utveckling-kurs och konferens, Region Jönköpings län, i samarbete med Tekniska Högskolan i Jönköping (JTH).
Utbildningen omfattar infektionssjukdomars etiologi, patofysiologi, diagnostik och behandling. Kursen avser att öka kunskapen kring hur man hanterar patienter med infektionssjukdomar, smittspridning, vårdrelaterade infektioner, lagar och förordningar relaterade till vårdhygien och multiresistenta bakterier. Utgångspunkten är att utgå från den kliniska vardagen för att ge djupare teoretiska och praktiska kunskaper inom infektion och vårdhygien i syfte att ge en patientsäker vård.
Ungdomsteamet och neuropsykiatriska teamen inom barn- och ungdomshabiliteringen i Jönköping inbjuder till en informationskväll om "Förändringar inför vuxenlivet".
Vi vänder oss till föräldrar/anhöriga och gode män till ungdomar som har kontakt med barn- och ungdomshabiliteringen och som slutar skolan under de närmsta åren. Informationskvällen återkommer vartannat år.
Svenska halt är en mätning av vårdrelaterade infektioner och antibiotikaanvändning i särskilt boende. Syftet är att stödja och stimulera till ett lokalt och regionalt systematiskt kvalitetsarbete.
Senior alert erbjuder tillsammans med Folkhälsomyndigheten webbinarie med möjlighet till frågeställning inför mätningen.
Vid frågor är du välkommen att kontakta senioralert@rjl.se
Varmt välkommen
Välkommen att anmäla dig till ESTHER internat 2023.
Jobbar du som ESTHER-coach? Då har du nu chansen att få åka på internat i höst och bli peppad i ditt arbete. Läs mer om det i informationen nedan.
BBIC på hemmaplan
Introduktionen vänder sig till nyanställda och studenter. En presentation av klinikens organisation, arbetssätt och yrkesprofessioner.
Kursstart tisdag 21 november 2023
Kursen ger dig kunskap om sjukdomen Multipel Skleros samt grundläggande information om hur kan du leda dansklass för målgruppen på ett säkert sätt.
I denna utbildning kommer du som medarbetare i Region Jönköping att få lära dig mer om organisationen.
Utbildningen vänder sig till personer som ska utfärda "Intyg om nödvändig tandvård". Utbildningen kommer att ske via Skype. Inför utbildningstillfället får ni en mötesinbjudan via mejl där länk för att ansluta till mötet finns.
Seminarium där vetenskapliga artiklar diskuteras och förmågan till kritiskt tänkande tränas.
Kursen riktar sig till ST-tandläkare.
Välkomna till höstens digitala kassainformationsträff!
När du använder kursmaterialet kommer information om din IP-adress, och för att nå full funktionalitet även mailadress, att sparas.
.
Kursen riktar sig till: tandvårdspersonal
Utbildningen är framtagen i samband med införande av nya vårdprogrammet för barn, ungdomar och unga vuxna. Den riktar sig till tandhygienister. Utbildningslängd 20 minuter.
Är du undersköterska eller skötare och har din tjänst på någon av klinikerna i Region Jönköpings län? Då är du Välkommen till Metodikum och kompetensutvecklingsprogrammet KUP. Här får du tillsammans med andra kollegor och nyexaminerade/nyanställda sjuksköterskor möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.
Träffen vänder sig till dig som har barn i åldern 2-3 år och tillhör familjecentralen Väster
Startar våren 2024
Vid det här tillfället ges möjlighet att som förälder reflektera över relationen med barnet. Hur får jag till en nära relation med mitt barn i en tid där vi kämpar med att få ihop vardagens utmaningar? Vi pratar om vad relationen behöver innehålla, hur vi kan vägleda barn på ett positivt sätt samt vikten av återhämtning. Språket och kommunikation är också en viktig del som tas upp som redskap för att skapa en god relation med barnet.
Välkommen till utbildning i att "Leda upphandlingsprojekt effekivt" Måndag den 11 mars.
Ledning och ledarskap för patientsäkerhet En gemensam utvecklingsresa för en modernisering i arbetet med patientsäkerhet
Är ni en verksamhet från Region Jönköpings län? Tyvärr är alla platser för Region Jönköpings län fullbokade. Anmälningssidan är fortsatt öppen för verksamheter i Region Östergötland och Region Kalmar län.
Ett program som vänder sig till dig/er med ansvar för en verksamhet i den sydöstra sjukvårds- regionen som vill arbeta vidare med att skapa förutsättningar och engagera medarbetare i arbetet med patientsäkerhetsfrågor.
Hälso- och sjukvård finner allt fler områden där de reaktiva angreppssätten är otillräckliga och efterfrågan på proaktivitet ökar. För något decennium sedan bedrevs klinisk verksamhet för patienten, idag betonar vi vikten att göra det med patienten och snart befinner vi oss i en serviceverksamhet där mycket förväntas att göras av patienten. Kunskap om patientsäkerhet är i utveckling, de arbetssätt vi tidigare litat på är inte längre tillräckliga. Samtidigt är vi utmanade av frågor om vårdens enorma utvecklingspotential och samtidig brist på resurser av olika slag. I denna utveckling gäller det att inte ”tumma” på patientsäkerheten.
Träffen vänder sig till dig som har barn i åldern 12-18 månader och tillhör familjecentralen Väster.
Under den här träffen skapas en medvetenhet om att den här perioden i en familjs liv innebär stora förändringar. Genom medvetenhet och dialog om de förändringar som sker i familjelivet ökar förståelsen för varandra och familjens förutsättningar. Hur vi som föräldrar får livets alla delar att gå ihop.
För att vi ska kunna fokusera på samtalet och diskussionen är det viktigt att barnen inte är med under träffen. Vi ber därför att du lämnar ditt barn hos en annan vuxen som kan ta hand om barnet under tiden.
Utbildning för personal/anhörig/patient som hanterar ventilator Lumis 100/150
Kursen riktar sig till: Tandsköterskor och tandhygienister som främst arbetar inom barn- och ungdomstandvården.
Maskutbildning för personal/anhörig/patient som handhar ventilator
En halvdags repetition och påfyllnad för dig som är läkare vid Region Jönköpings läns kvinnokliniker. Kursen äger rum onsdagen 7 februari 13.00-16:00
En halvdags repetition och påfyllnad för dig som är läkare vid Region Jönköpings läns kvinnokliniker. Kursen äger rum onsdagen den 21 februari 13.00-16:00
Välkommen till en tredagarskurs i Motiverande samtal med start torsdagen den 29 februari 2024 på Elite Stora Hotellet i Jönköping.
Välkommen till en tredagarskurs i Motiverande samtal med start tisdagen den 9 april 2024 på Elite Stora Hotellet i Jönköping.
Välkommen till en tredagarskurs i Motiverande samtal med start onsdagen den 24 april 2024 på Kulturhuset Spira i Jönköping
Välkommen till en tredagarskurs i Motiverande samtal med start tisdagen den 19 mars 2024!
Välkommen till en tredagarskurs i Motiverande samtal med start tisdagen den 16 april 2024 på Savoy Hotel!
Välkommen till en tredagarskurs i Motiverande samtal med start tisdagen den 16 januari 2024 på Kulturhuset Spira i Jönköping. Kursen riktar sig i första hand till de som ska gå utbildning i riktade hälsosamtal.
En grundläggande MR-säkerhetsutbildning för all personal som arbetar med MR, i MR-miljö, med MR-patienter, eller arbetar på en avdelning som har en magnetkamera.Utbildningen ger grundläggande kunskaper om de säkerhetsaspekter som måste tas hänsyn till inför och vid undersökning i magnetkamera.Utbildningens syfte är att alla som på något sätt kommer i kontakt med patienter som ska genomgå undersökning i magnetkamera är medvetna om de kontraindikationer som finns och hur säkerhetsrisker ska hanteras. Denna MR-säkerhetsutbildning är obligatorisk för tillträde till MR-avdelningen (zon III och zon IV).
Kursen riktar sig till tandläkare och tandhygienister
Mötesplats för barn i förskoleåldern/barn i motsvarande utvecklingsålder, som har kontakt med habiliteringscentrum, tillsammans med barnens vårdnadshavare.
Vi träffas fredagar kl. 10:00-12:00, 1/9, 15/9, 29/9, 13/10, 27/10, 10/11, 24/11, 8/12
Att arbeta med våra nationella minoriteters rättigheter ligger inom kommuners och regioners ansvar. Men hur går vi från ord till handling - från vad till hur?
Välkommen på utbildning i nämndadministration för kommun onsdagen den 6 mars på Elite i Jönköping
Du som är nämndsekreterare eller registrator måste känna dig helt säker på hur handlingar ska hanteras, vilken formell status de har och vad som följer utifrån detta. Därför har vi designat denna heltäckande utbildning för dig!
Välkomna till höstens nätverksträffar för etikombud i Region Jönköpings län.
I nuläget tar vi endast emot intresseanmälan. När tillräckligt med antal deltagare anmälts anordnar vi kursen.
Första tillfället: 19 februari 2024
PECS (Picture Exchange Communication System) är en metod för inlärning av kommunikationsfärdigheter med hjälp av bilder. I PECS-metoden lär man barnet att ta initiativ till kommunikation i sociala situationer.
Utbildning för arbetsterapeuter som gått "Grundkurs - Elrullstol", inför självständig utprovning av elrullstol med manuell styrning (Trehjulig scooter).
Utbildning för arbetsterapeuter inför självständig utprovning av elrullstol med vårdarstyrning. Du ska ha gått "Grundkurs - Elrullstol" innan du går denna påbyggnadskurs.
Kurs för arbetsterapeuter. För att kunna förskriva GPS-larm behöver förskrivande arbetsterapeut ha gått denna utbildning.
Kurs för arbetsterapeuter. Genomgång av funktioner i tids-/planeringshjälpmedlen HandiKalendern respektive MEMOplanner Large.
Kurs för logopeder och arbetsterapeuter. För dig som snabbt och enkelt behöver skapa material med bilder/symboler som stöd för kognition och kommunikation.
Genomgång av lyftselar och lyftar i sortiment, praktisk träning i av-/påtagning i olika situationer. Patientfall.
Kursen riktar sig till dig som förskriver manuella rullstolar och ger dig grundläggande kunskaper kring att prova ut och förskriva rullstolar.
Öva på användning av olika produkter i sortimentet.
För arbetsterapeuter och sjukgymnaster som förskriver överflyttningshjälpmedel.
Vill du lära dig mer om projektplanering och resultatuppföljning enligt LFA-metoden? Den 4-5 december 2023 kommer Kari Örtengren, en av Sveriges mest erfarna expert på mål- och resultatstyrning, till Jönköping för att hålla i en två dagars utbildning på Stora hotellet. Vi kommer att arbeta i grupper med den konkreta projekt så gärna flera från samma projekt/organisation!
Kursen riktar sig till: tandsköterkor och tandhygienister
Utbildning för ny personal i provinlämningen RJL för in och utmaningsstationerna vid automationen.
PTP-programmet planeras med professionsperspektivet som grund. Det finns en strävan i att ta hänsyn till både barn- och vuxenperspektiv i programmets teman. En ambition är också att olika verksamheter där psykologer har en roll synliggörs. PTP-programmet är skapat som en lärande, social och professionsbunden mötesarena för dig under din PTP-tid.
Samtliga träffar inleds med gemensam lunch angiven tid och föreläsningarna avslutas 16.00 vid varje tillfälle om inget annat anges.
Anmälan sker via Lärande- och kompetensportalen till varje separat tillfälle.
Riktar sig till tandvårdspersonal
Rehabiliteringsplan – Vad? Varför? Vem? Hur?Denna kurs ger dig svar på dessa och många fler frågor om Rehabiliteringsplan.
För dig som arbetar med riktade hälsosamtal till förstagångsföräldrar inom Barnhälsovården i Region Jönköpings Län anmäl dig till något av följande tillfällen:
2023
2024
För dig som arbetar med riktade hälsosamtal inom Primärvården och på specialistkliniker inom Region Jönköpings län anmäl dig till något av följande tillfällen:
Riktade Hälsosamtal - Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 6 och 8 februari 2024.
Riktade Hälsosamtal - Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 23 och 25 april 2024.
Riktade Hälsosamtal - Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 16 och 19 september 2024.
Riktade Hälsosamtal - Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 13 och 14 november 2024.
Riktade Hälsosamtal- Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 7 och 8 februari 2024.
Riktade Hälsosamtal- Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 24 och 25 april 2024.
Riktade Hälsosamtal- Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 17 och 19 september 2024.
Riktade Hälsosamtal- Hälsokurvan praktisk prevention - Grundkurs 12 och 14 november 2024.
Är du nyexaminerad sjuksköterska och har fått ditt första jobb i Region Jönköpings län? Då är du välkommen till det regiongemensamma introduktionsprogrammet för sjuksköterskor (RIU) där du tillsammans med andra nya sjuksköterskor/kollegor ges möjlighet att utvecklas och bli trygg i din nya yrkesroll.
Välkommen till en föreläsning hur vi bemöter personer med ett rättshaveristiskt beteende fredagen den 12 apil 2024 på Elite i Jönköping!
Föreläsningen beskriver hur ett rättshaveristiskt beteende kan yttra sig på en arbetsplats och hos myndighet, vad som orsakar det hos en individ och ger redskap för hur man kan hantera dessa komplicerade möten på ett sätt som lugnar den man möter.
Senior alerts arbetsgrupp har tagit fram denna chefsmodul som innehåller fem kapitel med olika delar från grundläggande kunskap om registret och vårdprevention, till förändringsledarskap och hållbarhet. Kontaktuppgifter vid frågor: senioralert@rjl.seLycka till!
Webbutbildningen ger dig en introduktion i Senior alert och den vårdpreventiva processen utifrån riskområdena trycksår, undernäring, ohälsa i munnen, fall och blåsdysfunktion.Kontaktuppgifter vid frågor: senioralert@rjl.se
Gäller för all personal på rehabmedicin.
Utbildningen är drop in. Ni är välkomna när ni vill inom den angivna tiden.
Välkommen till instruktörskursen i S-HLR vuxen.
Detta skall vara godkänt av din chef.
För alla instruktörer, en chans att få komma till Metodikum. Olika teman och fokus, läs vid anmälan!
Sammanhållen ST-utbildning i a- och b-delmål
Schema och undervisningsmaterial för ST-ab 8
Introduktionsdag tillsammans med studierektorer. Vi vänder oss till ST-läkare, handledare och verksamhetschefer.
Kurs i strålsäkerhet gällande PET injektor för personal som hanterar PET radiofarmaka.
Denna kurs är en påbyggnadsdel i strålsäkerhet och ska gås av personal som arbetar på strålbehandlingen.Innan man går fördjupningsdelen måste man vara godkänd på kursen "Strålsäkerhet - basutbildning".
Våren 2024 är det syskonträffar för barn 10 - 13 år, som har syskon med funktionsnedsättning. Barnen träffas i en liten grupp tillsammans med specialpedagoger. Parallellt erbjuds träff för föräldrarna tillsammans med kurator.
Fem tillfällen 28/2 - 24/4
Kursen vänder sig till dig som ansvarar för eller arbetar i receptionen.
Första tillfälle är 2024-01-18
Föräldrar till barn inskrivna på habiliteringen, där barnets utvecklingsålder är 3 - 10 år, kan få hjälp med barnets sömnproblem via denna sömnskola. Vi träffas vid tre tillfällen och ni kommer att få jobba med hemuppgifter mellan gångerna.
Första tillfället av fem är 2024-03-18.
Kursen vänder sig till vårdnadshavare och anhöriga till barn, ungdomar och vuxna i behov av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Ni kan bjuda in en personal (från förskola, skola eller assistent) som känner ert barn. Högst tre deltagare per barn. Tyvärr har vi för närvarande inte möjlighet att använda språktolk på grund av tekniska svårigheter.
Kursen vänder sig till personal till barn, ungdomar eller vuxna med behov av TAKK och som har insatser via habiliteringscentrum. Tyvärr har vi för närvarande inte möjlighet att använda språktolk på grund av tekniska svårigheter.
Kursen riktar sig till vårdnadshavare/anhöriga till barn, ungdomar eller vuxna som fått TD Snap förskrivet.
Kursen vänder sig till vårdnadshavare till barn som är aktuella på habiliteringen och har svårigheter att sluta med blöja.
Grundläggande trakeostomiutbildning för personal som jobbar nära trakeostomi.
Syftet med kursen är att tidigt upptäcka en försämring och påbörja en behandling hos patienter som vårdas på sjukhus. Samt förbättra kommunikationen inom teamet runt patienten.
Uppföljande avstämningsmöten efter övergång till diagnoskodning enligt ICD-10-SE för primärvård. Möte hålls varannan vecka mellan vecka 45 till 51.
Utbildning för dig som är ny i din roll som metodstödjare i beslutsstöd för prioritering vid hjälpmedelsförskrivning. Kursen är även öppen för dig som varit metodstödjare ett tag och vill repetera grunderna.
Ska du börja att utreda händelser? Då är denna utbildning för dig.
Utbildningen vänder sig till personal inom hälso- och sjukvård som ska arbeta med att utreda händelser och allvarliga vårdskador.
fghfghfgh
Kursen ger fördjupade kunskaper i grundläggande vaccinologi, säkerhet och regelverk kring vaccinationer samt specifika kunskaper om vaccination av vissa patientgrupper och vaccinerna mot influensa, pneumokocker och covid-19.Godkänd kurs kan användas som underlag för verksamhetschef att ge ordinationsrätt till sjuksköterskor för vaccin mot influensa, pneumokocker och covid-19.
Träffen vänder sig till dig som har barn i åldern 7-12 månader och tillhör familjecentralen Väster
Ingen amälan behövs
Under träffen får du som förälder möjlighet att reflektera kring alkohol, vilket plats alkoholen har i ditt liv samt om och i så fall hur alkoholen påverkar barnet och familjen.
Det ges även tillfälle att diskutera hur infektioner påverkar vardagen, hur man kan förhålla sig till de vanligaste infektionerna och när det finns behov att söka vård.
Träffen vänder sig till dig som har barn i åldern 4-6 månader. och tillhör familjecentralen Väster.
Ingen anmälan behövs.
Under träffen får du som förälder möjlighet att reflektera och få en ökad förståelse kring barn och mat samt betydelsen av föräldrars samspel med barnet i matsituationen. Träffen ska även ge föräldrarna tillfälle att reflektera och utbyta erfarenheter under småbarnsåren med fokus på både barnets och föräldrars sömn.
Träffen vänder sig till dig som har barn i åldern 4-5 månader. och tillhör familjecentralen Väster.
Under träffen får du som förälder möjlighet att, tillsammans med andra föräldrar, fundera och utbyta erfarenheter kring tiden med barnet och betydelsen av närvaro, samspel och lek.
Träffen vänder sig till dig som har barn i åldern 8-12 månader och tillhör familjecentralen Väster
Under träffen uppmuntras du som förälder att aktivt delta i barnets språkutveckling. I samtal med andra föräldrar och med gruppledare pratar vi om läsningens betydelse och hur man kan läsa med små barn. Vi inspirerar till olika sätt att lyssna och betonar vikten av att kommunicera och prata med barnet.
Webbstödet syftar till att stödja verksamheter att initiera, komma igång, bedriva och följa upp ett processorienterat arbetssätt genom en gemensam struktur. Om verksamheter har ett gemensamt språk och tydliga processer, transparens i resultat, arbetsrutiner och överenskommelser underlättar det i överlämningen till nästa steg. Webbstödet ska även ge förutsättningar till en hållbarhet inom processerna.
För dig som är engagerad eller involverad i att driva och hålla i utbildningsinsatser på din klinik, oavsett om tillfället är på Metodikum eller på din arbetsplats. Här finns information, material och annat du kan behöva för att hålla dig uppdaterad i vad som händer på Metodikum, för att ta del av material för att fortsätta utvecklas i din instruktörsroll och på så sätt utveckla utbildning och kompetens på din arbetsplats.
Kursen riktar sig till: tandläkare och tandsköterskor
Utbildning för personal/annhörig/patient som handhar VIVO 45 LS
Workshop för logopeder. För dig som vill ha hjälp med att anpassa ett kommunikationshjälpmedel till din patients behov.
Kursen riktar sig till: Tandhygienister
För FAKTA-deltagare, Kommunal utveckling och andra berörda inom region och kommun
- med inspiration från Skottland och Cincinnati, USA.
BAKGRUND På uppdrag att Strategigrupp äldre startas nu ett länsgemensamt utvecklingsarbete som utgår från lokala behov, möjligheter och utmaningar, Bästa platsen att åldras på.