Seriesamtal och sociala berättelser – utbildning för anhöriga

Kursen är en praktisk och teoretisk vägledning i användandet av Seriesamtal och Sociala berättelser. I seriens form skriver, ritar och förklarar man det man pratar om, därav namnet ”Seriesamtal”.

En ”Social berättelse” lyfter fram en speciell situation och förklarar hur man kan agera i situationen, samt ger en förståelse kring varför man ska agera så. Arbetssättet kan hjälpa barn och ungdomar med samspels- och kommunikationssvårigheter till ökad social förståelse och förmåga att kommunicera.

Kursen ges vid två halvdagar 7/9 och 28/9.

Målgrupp
Föräldrar och personal till barn, från förskoleklass och uppåt, med lindrig eller ingen intellektuell funktionsnedsättning. Personal till barn vars föräldrar går kursen erbjuds att delta - de anmäler sig i eget formulär för personal.

Tid och plats

  • Torsdag 7 september kl. 13:00-16:00 Qulturum, Ryhov, Jönköping. Se karta.
  • Torsdag 28 september kl. 09:00-12:00 Ryhovs Herrgård. Se karta.

Kostnad
Kursen är kostnadsfri för föräldrar. Fika 25 kr, kontant eller swish.

Anmälan
Anmäl dig senast 2023-08-25. Anmälan omfattar bägge tillfällen.
Du kan även anmäla dig via telefon 010-242 43 50, vardagar kl. 08:00-12:00.

Begränsat antal platser (15 föräldrar, 10 personal). Anmäl i god tid. Om fler än en person kring ett barn anmäler sig, görs en anmälan per person.
Om du behöver ta ledigt från ditt arbete kan du ansöka om tillfällig föräldrapenning eller kontaktdag om ditt barn ännu inte fyllt 16 år. Kontakta försäkringskassan i förväg och ta reda på vad som gäller i ditt fall.

OBS! Barnet ska inte vara med.

Inbjudan för utskrift

VÄLKOMMEN!
Kursansvariga Anna Andreassen och Maria Larsson