Etikforum: Kan vi prata om fördomar och mänsklig värdighet ?

Välkommen till föreläsningen Kan vi prata om fördomar och mänsklig värdighet? Föreläsningen äger rum den 8 och 9 november på Höglandsjukhuset i Eksjö, Länssjukhuset Ryhov och Värnamo sjukhus. Etikrådet arrangerar föreläsningen i samarbete med Forum för levande historia. Syftet är att uppmärksamma risken för rasism inom våra verksamheter och lära oss mer om hur vi kan förebygga detta.

Föreläsare

Marco Helles är en av landets mest efterfrågade utbildare inom mångfald. Han har en lång bakgrund från Röda korset där han under senare tid arbetade som nationell samordnare för mångfald och jämställdhet. Han är en erfaren utbildare i av offentliga verksamheter i frågor som rör mänskliga rättigheter och icke-diskriminering. Han har även undervisat om rasism och diskriminering på Mänskliga rättighetsprogrammet vid Teologiska Högskolan i Stockholm. Som processledare arbetar han med dialogbaserade metoder, övningar och aktivt deltagande.

Forum för levande historia

Myndigheten Forum för levande historia genomför på uppdrag av regeringen fortbildningar om rasism och likvärdigt bemötande för yrkesgrupper inom offentlig sektor. 

Målgrupp

Föreläsningen är till för alla medarbetare i Region Jönköpings län.  

Tid och plats 

Tisdagen  8 november klockan 10-12 Höglandssjukhuset i Eksjö,  konferensrum aulan

Tisdagen  8 november klockan 14-16  Värnamo sjukhus,  konferensrum aulan

Onsdagen 9 november klockan 10-12 Länssjukhuset Ryhov,  konferensrum aulan