Ledarskap i en inspirerande och ofta utmanande roll

En halvdagsutbildning om ledarskap för enhetschefer för kommunal omsorg och vård onsdagen den 12 oktober 2022 i Huskvarna.

Vardagen för enhetschefer inom kommunal äldre- och funktionshinderomsorg och vård är komplex och innefattar krav från flera olika håll och nivåer i organisationen. Förutsättningar för att göra sitt jobb kan variera mycket men gemensamt är att det är ett ansträngt läge – inte minst efter ett par år av anpassningar under pandemin.

Utmaningar som måste hanteras hör hemma på olika nivåer i organisationen och något som enhetschefer förväntas arbeta med är att skapa goda villkor för medarbetarna att utföra sitt arbete. 

Under utbildningsdagen kommer vi att tala om: 

  • Hur kan jag som enhetschef arbeta med kunskapsinhämtning och lärande?
  • Hur kan reflektion användas i medarbetargrupper för att skapa rutiner för gemensamt lärande?
  • Verktyg och förhållningssätt

Vi utgår från utifrån praktiska exempel och relevant forskning. Teoripass varvas med praktiska övningar som vi kopplar direkt till arbetet. Du får arbeta konkret med exempel från din vardag.

Medverkande

Ulrika Börjesson, fil.dr., chefsutvecklare på socialtjänsten i Jönköpings kommun och lektor i socialt arbete vid avdelningen för socialt arbete på Hälsohögskolan.

Tid och plats

Onsdagen den 12 oktober 2022 klockan 08.45–12.00 på Kungsporten konferenscenter i Huskvarna.

Målgrupp

Kursen riktar sig till enhetschefer inom äldreomsorg, funktionshinderomsorg och kommunal hälso- och sjukvård. Utbildningen är tänkt att komplettera de ledarskapsutbildningar som varje kommun bedriver, genom att utgöra en fördjupning utifrån de förutsättningar som skapas i kontexten att vara enhetschef ansvarig inom kommunal omsorg och vård. 

Dagen kompletterar på så sätt den generella chefsutbildning som anordnas i respektive kommun.  

Avgift

Avgiften är 270 kronor (exklusive moms) och inkluderar förmiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast den 20 september 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka en vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Information

För mer information, kontakta Linnea Rudstam på telefon 072-519 45 02 eller e-post linnea.rudstam@rjl.se