Utvecklingspsykologi

En kurs som innehåller valda grundläggande delar inom utvecklingspsykologin för att skapa sammanhang till diagnoserna intellektuell funktionsnedsättning och autism. Kursen äger rum den 12 oktober 2022.

”För att förstå det som är annorlunda måste du först förstå det typiska.”

Att teoretiskt förstå hur alla människor utvecklas under utvecklingsperioden gör det lättare att förstå vad som avviker och är annorlunda hos personer som utvecklas långsammare, senare eller helt enkelt stannar i sin utveckling. Med en teoretisk förståelse är du rustad för att bättre kunna möta alla personer på ett respektfullt vis.

Innehåll

Många har läst delar av utvecklingspsykologin under sina gymnasie- eller universitetsstudier eller i andra sammanhang. Här får du möjlighet till repetition och att mer praktiskt och konkret utgå från vardagssituationer för att förstå hur vi utvecklas. Vi kopplar situationerna till kunskap om personer som har en funktionsnedsättning och utvecklas på ett ”icke typiskt” sätt.

Mål med utbildningen

Efter utbildningen kan du förstå den typiska kognitiva utvecklingen, emotionella utvecklingen och personlighetsutvecklingen samt den tidiga sociala relationsutvecklingen och moralbildningen. Du får även kunskapen om hur det är att växa upp med en annorlunda utveckling – en utveckling som beror på en diagnostiserad nedsättning.

Kursledare

Kursen leds av Ingalill Hafström som är forsknings- och utvecklingsledade med många års erfarenhet inom verksamhetsfältet. Hon har även kunskap inom pedagogik och människors utveckling.

Tid och plats

Tisdagen den 12 oktober 2022 klockan 13.00–16.30 på Kommunal utveckling, Vallgatan 8, Jönköping, lokal Mästerverket.

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till såväl baspersonal inom funktionshinderverksamheterna som annan personal som möter personer med autism eller utvecklingsstörning i länets 13 kommuner.

Utrustning

Ta med dig anteckningsblock och penna.

Avgift

Avgiften är 300 kronor (exkl. moms) och inkluderar eftermiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast tisdagen den 27 september 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka en vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Information

För frågor på innehåll och upplägg, kontakta Ingalill Hafström på telefon 072-525 84 01, e-post inga-lill.hafstrom@rjl.se

För frågor om anmälan, kontakta Linnea Rudstam, e-post linnea.rudstam@rjl.se