Intellektuell funktionsnedsättning

Detta är en kurs för dig som är baspersonal i en funktionshinderverksamhet eller som i din funktion möter personer med intellektuell funktionsnedsättning. Kursen äger rum den 28 september 2022 på Kommunal utveckling i Jönköping.

För att möta och kunna arbeta med personer med intellektuell funktionsnedsättning (utvecklingsstörning) behöver du förstå personens funktionsnivå. Du behöver bland annat förstå hur personen tänker, minns och kommunicerar. Det är nödvändigt för att du ska kunna anpassa ditt bemötande till den person du ska möta och arbeta med.

Mål med utbildningen

Efter kursen ska du kunna förstå vad intellektuell funktionsnedsättning är och konsekvenserna av att leva med funktionsnedsättningen. Kunskapen om den stora variationen inom funktionsnedsättningen och personers olikheter ger dig också bättre förutsättningar att visa respekt för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Kursen belyser även vilka krav det dagligen och i varje stund ställs på oss som i vårt yrke möter personer med intellektuell funktionsnedsättning. Krav som innebär att vi behöver anpassa och förändra våra arbetssätt och metoder.

Kursledare

Kursen leds av Ingalill Hafström som är FoU-ledare med många års erfarenhet inom verksamhetsfältet. Ingalill har också kunskap inom pedagogik och människors utveckling.

Tid och plats

Onsdagen den 28 september 2022 klockan 13.00–16.00 på Kommunal utveckling, Vallgatan 8, Jönköping, lokal Mästerverket.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till såväl baspersonal inom kommunernas funktionshinderverksamheter som annan personal som möter personer med intellektuell funktionsnedsättning, exempelvis LSS-handläggare, enhetschefer, elevassistenter, kommunal hälso- och sjukvårdspersonal.

Avgift

Avgiften är 300 kronor (exkl. moms) och inkluderar eftermiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast tisdagen den 6 september 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka en vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Utrustning

Ta med dig ett anteckningsmaterial.

Information

För mer information om innehåll och upplägg, kontakta Ingalill Hafström på telefon 072-525 84 01 eller e-post inga-lill.hafstrom@rjl.se

För frågor om anmälan, kontakta LInnea Rudstampå telefon 072-519 45 02 eller e-post linnea.rudstam@rjl.se