Ångest- att leva med och hantera, Jönköping

Alla kan vi under perioder i livet uppleva ökad oro och rädsla. För en del av oss är dessa känslor överväldigande och har betydande inverkan på måendet och det dagliga livet.

I den här kursen utforskar vi vad ångest kan innebära och hur den kan påverka välbefinnande och vardagsliv. Vi tittar närmare på varför ångest uppstår, vad som händer i kroppen och hur det kan påverka en fysiskt och psykiskt. Vi diskuterar hur ångest går att påverka, på kort och på lång sikt. Du får tillsammans med andra reflektera över hur du själv som individ kan påverka din situation men också kring hur omgivningen kan hjälpa och stödja den som har ångest.

Kursen är 3 tillfällen

Målgrupp

Kursen är öppen för alla som är intresserade av ämnet- såväl privatpersoner som yrkesverksamma är varmt välkomna.

Plats för 12 kursdeltagare och 2 kursledare

Kurstillfällen

  • Onsdag den 6 april kl. 13.30 - 16.00

  • Onsdag den 20 april kl. 13.30 - 16.00

  • Onsdag den 27 april kl. 13.30 - 16.00

Kursplats: Jönköping, Ryhovs sjukhusområde Hus N2

Vi bjuder på fika.

 

Tillsammans för psykisk hälsa                      

Recovery College är ett lärandecenter till stöd för återhämtning och kompetensutveckling. Det görs i samverkan mellan Region Jönköpings län och länets 13 kommuner. Det är ett komplement till region- och kommunpsykiatri. Recovery College är öppet för såväl privatpersoner som yrkesverksamma. Vi som arbetar på Recovery College har egen erfarenhet av återhämtning från psykisk ohälsa/yrkeserfarenhet inom psykiatrin. Vi skapar och leder kurser tillsammans.

För mer information om Recovery College Jönköpings län och kurskatalog:

Projekt Recovery College Jönköpings län-Utveckling i Jönköpings län (rjl.se)