TAKK eller Tecken som stöd

TAKK eller Tecken som stöd - En kurs hur man använder tecken som komplement och stöd vid kommunikation i sitt dagliga arbete, tisdagen den 22 februari 2022.

Bakgrund

Vår region precis som alla andra i landet får nationell kritik för att vi inte uppfyller FN konventionen om allas rätt till att kommunicera. Vi kan för lite eller så har vi inte ändrat våra arbetssätt genom att komplettera vår kommunikation så att alla förstår eller kan göra sig förstådda. Vi behöver använda hjälpmedel och arbetssätt som underlättar för våra målgrupper och säkerställa deras rätt att kommunicera.

Denna utbildning är koncentrerad på TAKK- TSS, hur vi kan använda det i vardagen. Utbildningen är praktisk verkstad, där man får pröva och lära sig vissa tecken, men också metoder att själva hålla i och använda tecken regelbundet i sin verksamhet.

Mål och syfte med utbildningen

Att du efter utbildningen är inspirerad att direkt börja använda tecken som stöd på din arbetsplats och att du blir en inspiratör så fler kommer igång på hemmaplan.

Målgrupp

Denna utbildning passar alla som i sitt arbete träffar personer som är hjälpta av tecken som stöd vid kommunikation.

Material

Ta med dig anteckningsmaterial

Medverkande

Kursledare är Barbro Mathiesen och Maud Almqvist, båda med många års erfarenhet inom verksamhetsfältet och specialintresse och kunskap inom AKK.

Tid och plats

Tisdagen den 22 februari 2022 kl. 08.30 – 12.00, Kommunal utveckling, Vallgatan 8, lokal Werkligheten, i Jönköping.

Avgift

Avgiften är 500 kr (exkl. moms) och inkluderar förmiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast lördagen den 5 februari 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder. Du får en bekräftelse via e-post cirka 1 vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Dokumentation i pappersformat i samband med våra kurser och konferenser kommer inte att kopieras upp och delas ut på plats. Eventuell kursdokumentation kommer mejlas ut. Detta är ett led att minska pappersanvändningen och bli mer miljövänliga.

Information

För mer information, kontakta

  • Inga-Lill Hafström på telefon 072-525 84 01 för innehåll och upplägg
  • Eva Lindkvist, e-post eva.lindqvist@rjl.se för anmälan