Alternativ kompletterande kommunikation – AKK

Välkommen till en halvdagskurs i Alternativ kompletterande kommunikation (AKK) den 25 augusti 2022 på Kommunal utveckling i Jönköping.

Den här utbildningen är anpassad för alla i kommunal funktionshinderverksamhet och som behöver en introduktion i Alternativ kompletterande kommunikation (AKK).

Bakgrund

Landets samtliga regioner får nationell kritik för att de inte uppfyller FN-konventionen om allas rätt till att kommunicera. Det vi som profession behöver göra är att ändra våra arbetssätt genom att komplettera vår kommunikation. Vi behöver använda hjälpmedel och verktyg som underlättar för våra målgrupper i mötet med professionen.

Innehåll

Utbildningen ger dig en första inblick i vad AKK är och varför det är så viktigt att utveckla och förbättra funktionshinderverksamheter genom att använda fler alternativa kompletterande kommunikationssätt.

Du kanske är enhetschef och inte känner dig tillräckligt insatt för att komma vidare i arbetet med AKK, eller så är du ny LSS-handläggare eller arbeta inom socialtjänstens andra delar. Här ges du en möjlighet att bättra på din nuvarande kunskap. Vi delar med oss och sprider goda exempel från verksamheterna i länet.

Mål med utbildningen

Efter utbildningen känner du att du har tillräcklig kunskap för att på egen hand börja tillämpa AKK eller så tar du steget och går en mer praktisk utbildning för att testa olika verktyg.

Kursledare

Ingalill Hafström är forsknings- och utvecklingsledare med många års erfarenhet inom verksamhetsfältet och har kunskap inom pedagogik.

Det kan bli aktuellt att ytterligare en personal från verksamhetsfältet medverkar på utbildningen.

Tid och plats

Torsdagen den 25 augusti 2022 klockan 13.00–16.00 i Kommunal utvecklings lokal Mästerwerket på Vallgatan 8 i Jönköping.

Avgift

Avgiften är 300 kronor (exkl. moms) och inkluderar eftermiddagsfika. Avgiften debiteras respektive kommun/förvaltning/enhet efter att anmälningstiden gått ut.

Anmälan

Du anmäler dig senast torsdagen den 4 augusti 2022. Anmälan är bindande efter att sista anmälningsdatum gått ut. Hela kursen debiteras vid en eventuell avbokning, men du får gärna skicka ersättare vid förhinder.

Du får en bekräftelse via e-post cirka en vecka före kursstart. Observera att anmälan ska vara personlig. Vi kan inte ta emot reserveringar av platser.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälda.

Information

För frågor på innehåll och upplägg, kontakta Ingalill Hafström på telefon 072-525 84 01, e-post inga-lill.hafstrom@rjl.se

För frågor om anmälan, kontakta Linnea Rudstam, e-post linnea.rudstam@rjl.se