Säkerhet i receptionen

Bakgrund

I receptionen kan saker ske snabbt och oväntat. En besvärlig och hotfull situation kan uppstå och medarbetarna måste ibland fatta snabba beslut. Receptionspersonalen är dessutom verksamhetens ansikte utåt, och kanske den första kontakten för besökarna. Ett bra säkerhetsarbete börjar här!

Kursens syfte

Utbildningen syftar till att öka personalens kompetens och skapa medvetenhet om risker och situationer som kan uppstå. Vi förbereder medarbetarna och ger konkreta tips på hur de kan tänka kring, bemöta och hantera dessa ibland besvärliga situationer. Vi vill förmedla vikten av förebyggande arbete, samt resonera kring hur man på bästa sätt utifrån lokala förutsättningar kan jobba för att skapa trygghet. Personalen ska i första hand fokusera på att leverera en bra upplevelse för patienterna och deras anhöriga, genom bra bemötande och lyhördhet, och säkerhetstänkandet måste bli en naturlig del i detta.

En säker och trygg arbetsmiljö är lagstadgat, men innebär också en rad fördelar för dig och din organisation. Att kunna identifiera och förebygga eventuella risker i er verksamhet är helt avgörande för arbetsmiljön, liksom för att kunna förebygga stress och psykisk ohälsa.

Innehåll

  • Trygghet och säkerhet

  • Kommunikation

  • Verbal konflikthantering

  • Mental förberedelse

  • Akuta situationer

  • Medvetet risktagande

  • Säkerhetstänkande

  • Förebyggande åtgärder

Föreläsare

Andreas Ring

Andreas Ring har en bakgrund med över 10 års arbete inom Polisen, bl.a. som ingripandepolis, utredare och chef för brottsförebyggande verksamhet. Han är utbildad förundersökningsledare och har ingått i konceptet särskild polistaktik (SPT). Andreas har utbildat ett stort antal medarbetare inom Folktandvården, kommunala verksamheter och inom hotell- och restaurangbranschen – oftast i verbal konflikthantering, kommunikation, narkotika och säkerhetstänkande. Som föreläsare märks Andreas positiva energi och passion för trygghetsskapande arbete.

Omfattning

1 kursdag med föreläsningar.

Kursavgift

3650kr inkl moms för interna deltagare
6500kr inkl moms för externa deltagare

I kursavgiften ingår lunch, fika och kursmaterial. Kurslitteratur, resa och boende ombesörjs och bekostas av deltagare själva.

Kontaktperson

Utbildningssamordnare, Folktandvården Region Jönköpings län
utbildning.folktandvarden@rjl.se