FALLPREDIKTION VID STROKE

Välkomna att i detta webbinarie ta del av nya forskningsrön kring hur snabbt och enkelt insamlad patientdata och lättadministrerade funktions- och aktivitetstester kan användas för prediktion av framtida fall.

För vem? Kunskapsdag för alla medarbetare i Jönköpings län som arbetar med rehabilitering av strokepatienter.

När? 2 juni kl. 14.30-15.45 (digital incheckning 14.15).
Utbildningstillfället finns inspelat och kommer vara tillgänglig till och med 25/6 2021:

Fallprediktion vid stroke - Hanna Sjöholm

Var? Via Zoom. Länk skickas ut via mejl dagen innan.

Hur? Anmäl dig senast 19 maj i LoK.

Förberedelser? För den intresserade finns Hannas avhandling tillgänglig för nedladdning: Assessments and Risk Factors for Falls in Persons with Acute Stroke (diva-portal.org)

Innehåll: 
Hanna Sjöholm arbetar som sjukgymnast på Rehabiliteringscentrum och har sedan 2012 bedrivit forskning kring bedömningsinstrument och riskfaktorer för fall hos personer med stroke. Välkomna att i detta webbinarie ta del av nya forskningsrön kring hur snabbt och enkelt insamlad patientdata och lättadministrerade funktions- och aktivitetstester kan användas för prediktion av framtida fall. Vi får även en kort genomgång av könsskillnader rörande riskfaktorer för fall samt en presentation av The Postural Reactions Test och The Cone Evasion Walk Test, som Hanna och hennes kollegor har utvecklat för bedömning av posturala reaktioner och förmågan att undvika föremål i samband med gång. Webbinariet kommer att avslutas med ett gemensamt samtal kring hur vi kan använda oss av dessa forskningsresultat i vår kliniska verksamhet.

Att lära av senaste forskningsrön, att integrera forskning med vardagens klinik är viktigt för bästa omhändertagande av våra patienter och våra klinikers utveckling

Varmt välkomna!

/Samordningsgrupp Rehabilitering Jönköpings län och Hanna Sjöholm