Digitala fokussamtal kring Biblioteksplanen som process

Regionbibliotek Region Jönköpings län genomför under hösten en kartläggning av biblioteksplanen som process. Syftet är att tydliggöra och synliggöra hur länets folkbibliotek arbetar med biblioteksplanen som process i sitt kommunala sammanhang och öka förståelsen för värdet av processens strategiska betydelse. 
Målgrupp: Personal på folkbiblioteken i Jönköpings län
Kurstillfällen: 2 december, kl. 10.00 och kl. 13.30 och 8 december, kl. 10.00 och kl. 13.30.

Utifrån kartläggningen vill vi som regional biblioteksverksamhet undersöka hur vi fortsättningsvis på bästa sätt kan vara ett stöd för länets biblioteksverksamheter med utgångspunkt i biblioteksplanerna.

Fokus: professionen och processen

För detta uppdrag har Regionbibliotek Region Jönköpings län anlitat Ann Wiklund, Konsult, med mångårig erfarenhet från kultur och utbildningssektorn. Kartläggningen tar sin utgångspunkt i intervjuer och samtal. Det färdiga materialet kommer redovisas i en presentation och workshop i början av 2021.  
 
Vi inbjuder nu tillsammans med Ann Wiklund länets bibliotekspersonal till fokussamtal. Utifrån er profession samtalar vi om biblioteksplanens betydelse i det vardagliga arbetet. Ett tillfälle att träffa kollegor för möjlighet att utbyta tankar och idéer och få nya infallsvinklar. 
Dessa samtal blir också en viktig pusselbit i kartläggningen tillsammans med de samtal som Ann Wiklund har genomfört med länets kultur- och bibliotekschefer.  
 
Samtalen kommer genomföras digitalt och du väljer det datum och klockslag som passar dig bäst. Annhild och Johanna från regionbiblioteket kommer att finnas med och Ann W modererar samtalen.
 
Vi kommer att utgå från tre övergripande frågor:
  • Vad är biblioteksplanen för dig?
  • På vilket sätt är biblioteksplanen ett stöd i ditt vardagliga arbete?
  • Biblioteksplanen anger riktning. I vilka av verksamhetens aktiviteter under biblioteksplaneperioden upplever du att din profession kommer bäst till sin rätt?